ATP
Δεν θα επιστρέψει ούτε στην Αμερική ο Thiem (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Alexandre Hergott / Lyon Open
tn team Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 - 13:16

Νέο πισωγύρισμα όσον αφορά την επιστροφή του στο tour ανακοίνωσε ο Dominic Thiem, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από τα δυο αμερικανικά Masters σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Ο 28χρονος Αυστριακός, πρώην Νο.3 στον κόσμο και πλέον Νο.50, ανακοίνωσε πως δεν θα παίξει ούτε στα αμερικανικά Masters του Μαρτίου, καθώς έκρινε πως είναι καλύτερο να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη χωμάτινη σεζόν.

"Είχα μερικές καλές εβδομάδες προπόνησης, το χέρι μου πηγαίνει όλο και καλύτερα. Παρόλα αυτά, αποφάσισα να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Indian Wells, για να ξεκινήσω στη χωμάτινη επιφάνεια. Με βολεύει περισσότερο και νομίζω πως είναι η κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσω από εκεί. Ήθελα πολύ να αγωνιστώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και λυπάμαι πραγματικά για τους φαν μου. Την τελευταία φορά που έπαιξα στο τουρνουά το είχα κατακτήσει και ανυπομονώ να επιστρέψω σύντομα", είπε ο Thiem, πρωταθλητής στο Indian Wells το 2019.

H χωμάτινη σεζόν ξεκινάει στις 4 Απριλίου, αμέσως μετά το Miami Open, με τα δυο 250άρια σε Χιούστον και Μαρακές. Το πρώτο μεγάλο ραντεβού ωστόσο είναι στις 11 Απριλίου, όταν και θα ξεκινήσει το Monte-Carlo Masters. Σε κάθε περίπτωση, ο Thiem θα συμπληρώσει 9 μήνες απουσίας από το tour, αφού το τελευταίο του τουρνουά ήταν στη Μαγιόρκα τον Ιούνιο του 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots