ATP
Σταμάτησε τον Κοκκινάκη ο Korda (vid)

 
Sebastian Korda
Sebastian Korda © BNP Paribas Open
tn team Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 11:45

O Sebastian Korda έβαλε τέλος στην πορεία του Θανάση Κοκκινάκη στο Indian Wells, κερδίζοντάς τον με 2-0 σετ.

Πολύ δυνατός για τον Θανάση Κοκκινάκη στο Indian Wells αποδείχτηκε ο Sebastian Korda, ο οποίος επικράτησε του 25χρονου Ελληνοαυστραλού με 6-3, 6-4 και πέτυχε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό στο 1000άρι της Καλιφόρνιας.

Ο 21χρονος Αμερικανός, Νο.38 στην παγκόσμια κατάταξη, έσβησε τα 4 από τα 6 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Κοκκινάκη, για να φτάσει σ' αυτή τη νίκη σε 1 ώρα και 29 λεπτά.

"Ήταν μια πολύ καλή νίκη. Όλα τα χρόνια που αγωνίζομαι εδώ στο Indian Wells, απ' όταν ήιμουν 12 ετών, δεν έχω παίξει ποτέ νύχτα. Οπότε συνολικά ήταν μια φανταστική εμπειρία για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα έναν τόσο καλό αγώνα. Έμεινα στο ίδιο πλάνο που είχα και στο Delray Beach και λειτούργησε καλά απόψε", δήλωσε ο Korda.

Ο Κοκκινάκης είχε 2 νίκες αυτή την εβδομάδα στο Indian Wells, αφού ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά, όπου κατάφερε να αποκλείσει τους Thomas Fabbiano με 6-3, 6-4 και Vasek Pospisil με 7-6 (5), 7-5.

Ο Korda θα συνεχίσει στον 2ο γύρο και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Rafael Nadal στο τουρνουά. Θυμίζουμε πως ο 35χρονος Ισπανός δεν έχει ακόμα ήττα στη φετινή σεζόν, σε 15 αναμετρήσεις.

Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια, ο Jack Sock συνέτριψε τον Juan Manuel Cerundolo με 6-1, 6-1 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Fabio Fognini δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Pablo Andujar με 3-6, 6-3, 6-3, ενώ ο Alejandro Davidovich Fokina επικράτησε σε μια πολύ κλειστή αναμέτρηση του Borna Coric με 6-7 (5), 6-0, 7-5 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Denis Shapovalov.

Τέλος, ο Tomas Machac κέρδισε τον Alexei Popyrin με 6-3, 7-5 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Daniil Medvedev στο τουρνουά, ενώ ο Christopher Eubanks έσβησε 3 match points, επικράτησε του Maxime Cressy με 5-7, 7-6 (8), 6-4 και θα είναι ο αντίπαλος του Casper Ruud στην πρεμιέρα του Νορβηγού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots