ATP
700 νίκες καριέρας για τον Murray (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © BNP Paribas Open
tn team Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 23:21

O Andy Murray επέστρεψε από σετ πίσω, κέρδισε για 2η φορά αυτό τον μήνα τον Taro Daniel και έφτασε τις 700 tour-level νίκες στην καριέρα του, σε μια ιστορική μέρα στο Indian Wells.

Χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά και να κοπιάσει για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ο Murray, τα κατάφερε όμως, επικρατώντας του Daniel με 1-6, 6-2, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Μ' αυτον τον τρόπο μπήκε στον 2ο γύρο του Indian Wells Masters, αλλά έφτασε και στο πολύ σπουδαίο ορόσημο των 700 νικών καριέρας στο tour!

O 34χρονος Βρετανός, είναι μόλις ο 4ος ενεργός παίκτης που φτάνει τις 700 νίκες, πίσω φυσικά από τους "Big 3", Roger Federer (1.251), Rafael Nadal (1.043) και Novak Djokovic (991). Η πρώτη του νίκη στο tour ήταν στο Queen's Club του Λονδίνου, το πολύ μακρινό 2005.

Το σημερινό παιχνίδι ενάντια στον Daniel δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Murray, που πήρε μόνο ένα game στο 1ο σετ, το οποίο έχασε σε λιγότερο από μισή ώρα. Όσο περνούσαν τα λεπτά ωστόσο ο Βρετανός έβρισκε το παιχνίδι του και άνοιξε με break το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-0. Ο Daniel μείωσε προσωρινά σε 5-2, αλλά ο Murray με νέο break έκανε το 6-2.

Στη συνέχεια ο Ιάπωνας έκανε καλό ξεκίνημα στο αποφασιστικό σετ και με 8 κερδισμένους πόντους στη σειρά προηγήθηκε με 2-0. Είχε το πάνω χέρι μέχρι και το 3-1 ο Daniel, ώσπου τελικά ο Murray να κάνει break στο 6ο game και να ισοφαρίσει (3-3).

Στο 9ο game ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 4-4, 30-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 5-4, σε ένα κομβικό σημείο για τον αγώνα, αφού στο επόμενο game προηγήθηκε με 0-40 και τελικά αξιοποίησε το 3ο του match point, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Murray γι' αυτό το μήνα απέναντι στον Daniel, τον οποίο έχει συναντήσει 3 φορές φέτος. Θυμίζουμε πως στο Australian Open ο Ιάπωνας είχε αποκλείσει τον Murray, που πήρε τη ρεβάνς πριν λίγες εβδομάδες στην Ντόχα και σήμερα πέτυχε την 3η του νίκη συνολικά επί του Ιάπωνα (3-1 στο head-to-head).

Στον 2ο γύρο του Indian Wells, o Murray θα αντιμετωπίσει τον Alexander Bublik, Νο.31 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots