ATP
Alcaraz: "Ο Rafa έχει χίλιες ζωές!" (vid)

 
Alcaraz: "Ο Rafa έχει χίλιες ζωές!" (vid)
tn team Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 15:27

Ο Carlos Alcaraz δεν έκρυψε πως ειδικά στο 3ο σετ πίστευε ότι μπορούσε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει τον Rafael Nadal, όμως ένιωσε πως o αντίπαλός του είχε... χίλιες ζωές.

"Ήταν δύσκολος αγώνας, έπαιζε με τον Rafa. Ήταν κλειστό ματς και είμαι χαρούμενος με το τουρνουά που έκανα, αποχώρησα ευχαριστημένος από το γήπεδο σήμερα. Στο πρώτο ματς που παίξαμε μαζί με διέλυσε, αλλά σήμερα τον πήγα στα 3 σετ. Πίστεψα πως μπορούσα να τον κερδίσω, αλλά όπως είπα και χθες, ο Rafa έχει χίλιες ζωές. Όταν είναι πίσω, μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα, μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδό του στις πιο δύσκολες στιγμές. Μετά τον αγώνα μου ευχήθηκε καλή τύχη στην καριέρα μου", είπε ο Alcaraz στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για φέτος στο Indian Wells.

Ο 18χρονος Ισπανός είχε ένα εκπληκτικό τουρνουά και έφτασε για 1η φορά στα ημιτελικά ενός Masters 1000 τουρνουά. Τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Πιστεύω πως το επίπεδό μου έχει ανεβεί, νιώθω πολύ άνετα σ' αυτές τις επιφάνειες. Είμαι πιο ώριμος από την περσινή σεζόν, τώρα πρέπει να καταφέρω να διαχειρίζομαι καταστάσεις μ' αυτούς τους παίκτες. Έχω παίξει με πολλούς σπουδαίους παίκτες, αυτή ήταν η 2η μου αναμέτρηση με τον Rafa. Νιώθω πως ανήκω σ' αυτό το επίπεδο. Πιστεύω πως θα παίξω αρκετές φορές ακόμα με τον Rafa και με τους άλλους κορυφαίους παίκτες.

Την περσινή χρονιά είχα πολλές πρώτες φορές. Την πρώτη μου νίκη σε ένα Grand Slam, την πρώτη μου νίκη σε Masters 1000. Τώρα όμως έχω παίξει αρκετά παιχνίδια με Top 10 παίκτες, έχω αρκετούς μεγάλους αγώνες σε μεγάλα στάδια. Έχω μάθει να ελέγχω τα συναισθήματά μου και τον εαυτό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots