ATP
Nadal: "Ο Alcaraz είναι ήδη μεγάλος παίκτης"

 
Nadal: "Ο Alcaraz είναι ήδη μεγάλος παίκτης"
tn team Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 17:00

Με τα καλύτερα λόγια  μίλησε για τον Carlos Alcaraz ο Rafael Nadal, που είπε για μια ακόμα φορά πως του θυμίζει τον ίδιο όταν ήταν νεότερος, ενώ είπε πως προσέγγισε τον αγώνα τους όπως θα προσέγγιζε οποιονδήποτε αγώνα με κάποιον εκ των κορυφαίων του κόσμου.

"Ήταν ένας απολαυστικός αγώνας, από πλευράς επιπέδου ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου στο τουρνουά έως τώρα. Είναι σημαντική νίκη για μένα και σημαίνει πολλά που θα είμαι ξανά στον τελικό του Indian Wells. Είμαι πολύ χαρούμενος", είπε ο Nadal στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του με 6-4, 4-6, 6-3 επί του Alcaraz για τα ημιτελικά του BNP Paribas Open.

Για τον 18χρονο Alcaraz, o Rafa μίλησε με τα καλύτερα λόγια: "Πιστεύω πως έχει όλα τα στοιχεία. Μπορεί να παίξει πολύ επιθετικά και μπορεί να το γυρίσει σε άμυνα. Μπορεί να βγάλει απίστευτες άμυνες και είναι πάρα πολύ γρήγορος. Όταν παίζει επιθετικά, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις γιατί έχει πολύ υψηλή ποιότητα. Έχει όλα τα συστατικά για να γίνει σπουδαίος πρωταθλητής. Δεν προσέγγισα τον αγώνα σα να έπαιζα με κάποιον νέο παίκτη, αλλά σα να έπαιζα με έναν παίκτη από το Top 8. Το επίπεδό του ανήκει εκεί. Τον έβλεπα όλη την εβδομάδα και βγήκα στο γήπεδο με μεγάλο σεβασμό για εκείνον, με την πρόθεση να παλέψω για κάθε μπάλα και να βρω λύσεις σε κάθε πόντο. Μου θυμίζει εμένα σε επίπεδα ενέργειας, σε πάθος και στην αφοσίωση που δείχνει για να γίνει μεγάλος πρωταθλητής. Είναι επίσης πολύ ταπεινός και κατανοεί ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι πρωταθλητές είναι να βελτιώνονται συνεχώς στις καριέρες τους. Χωρίς αμφιβολία θα γίνει μεγάλος παίκτης. Είναι ήδη μεγάλος παίκτης."

Για τον πολύ δυνατό άνεμο που επηρέασε έντονα το ματς, ο Rafa είπε: "Το πρόβλημα στο τένις είναι πως δεν υπάρχει κανένας κανονισμός για τον άνεμο. Δεν υπάρχει κανονισμός που να λέει ότι από τάδε χιλιόμετρα την ώρα θα πρέπει να σταματάμε το παιχνίδι. Εγώ απολαμβάνω να παίζω με άνεμο και μου φαίνεται μια δύσκολη πρόκληση, είναι σα να παίζεις γκολφ με άνεμο, αλλά θα κάνουμε και λάθη. Το επίπεδο δεν μπορεί να είναι τόσο υψηλό, αλλά καλούμαστε να βρούμε λύσεις. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι έπρεπε να σταματάμε συνεχώς γιατί έμπαιναν αντικείμενα στο τερέν, αυτό ήταν ενοχλητικό."

Για το ιατρικό τάιμ άουτ που πήρε: "Ένιωσα κάτι στο στήθος μου, δε νομίζω να ήταν κάτι σημαντικό. Πιθανότατα έφταιγε ο άνεμος, που με ανάγκασε να κάνω διαφορετικές κινήσεις - πρέπει να έκανα κάποια λάθος κίνηση. Δεν μου αρέσει να καλώ τον φυσιοθεραπευτή πριν σερβίρει ο αντίπαλος, αλλά ένιωσα έντονο πόνο εκείνη την ώρα και ήθελα να τον απομακρύνω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν πήρα πλήρες ιατρικό τάιμ άουτ, δεν ήθελα να το κάνω αυτό, ειδικά με τον Carlos που είναι Ισπανός και έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο δίκαιος γίνεται."

Για το 20-0 νίκες που τρέχει και το πως αισθάνεται μετά από μια τρίωρη μάχη: "Είμαι 4,5 εβδομάδες μακριά από το σπίτι και σωματικά νιώθω καλά. Μετά από 3 ώρες αγώνα σήμερα, νιώθω σχετικά καλά, δεν νιώθω τόσο κουρασμένος. Εδώ οι συνθήκες είναι πιο ξηρές και μου δίνουν ένα πλεονέκτημα, γιατί συνήθως ιδρώνω πολύ. Θα απολαύσω τον τελικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots