ATP
Πολύ καλή νίκη για τον Περβολαράκη στο Challenger του Salinas (vid)

 
Πολύ καλή νίκη για τον Περβολαράκη στο Challenger του Salinas (vid)
tn team Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 - 23:46

Νικηφόρο ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Μιχάλης Περβολαράκης στο Challenger του Salinas στο Εκουαδόρ, κερδίζοντας το Νο.260 της παγκόσμιας κατάταξης, Rinky Hijikata.

Ο Περβολαράκης επικράτησε του 25χρονου Hijikata από την Αυστραλία με 6-4, 3-6, 6-4 και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους Copa Banco Guayaquil, στο Salinas του Εκουαδόρ.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.407 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 7ο game και στο 10ο game κατάφερε να ολοκληρώσει το σετ με 6-4, στο 4ο set point του.

Ο Hijikata απάντησε κάνοντας break νωρίς στο 2ο σετ, στο οποίο "ξέφυγε" με 4-1. Στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο και επιβλήθηκε με 6-3, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι κρατώντας τα σερβίς τους έως το τέλος, χωρίς να αντιμετωπίσουν break points. Ο πρώτος που έφτασε σε break point ήταν ο Περβολαράκης στο 10ο game, που ήταν παράλληλα και match point.

Έχασε τις 3 πρώτες ευκαιρίες του ο Μιχάλης, αλλά επέμεινε και είχε και 4ο match point, το οποίο αξιοποίησε για να κάνει το νικηφόρο break και να πάρει το 3ο σετ με 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Challenger του Salinas, ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει έναν Αργεντινό, είτε το Νο.7 του ταμπλό Andrea Collarini, είτε τον qualifier Matias Franco Descotte.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots