ATP
1η νίκη στο χώμα από το 2019 ο Κύργιος (vid)

 
1η νίκη στο χώμα από το 2019 ο Κύργιος (vid)
© @wickphoto
tn team Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 - 9:48

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ από τον Mackenzie McDonald, ο Νικ Κύργιο βρήκε τα πατήματά του και στο χώμα, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στην επιφάνεια μετά από 3 χρόνια!

Από το 2019 είχε να πανηγυρίσει μια νίκη στο χώμα ο Νικ Κύργιος, ο οποίος επικράτησε του Mackenzie McDonald με 4-6, 6-3, 6-4 στην πρεμιέρα του στo US Men's Clay Court Championship στο Χιούστον.

"Το χώμα προφανώς δεν είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια, αλλά σέρβιρα καλά και ξεκίνησα να παίζω πιο επιθετικά, βρήκα μια άλλη ταχύτητα", είπε ο Ελληνοαυστραλός μετά το παιχνίδι.

"Γλιστρούσα λίγο, αλλά το παιχνίδι μου στο χώμα στην πραγματικότητα ταιριάζει μια χαρά. Η ατμόσφαιρα εδώ ήταν πολύ όμορφη και το κοινό ήταν πολύ καλό, οπότε ανυπομονώ να συνεχίσω την πορεία μου σ' αυτό το τουρνουά", πρόσθεσε ο 27χρονος.

Ένα break έκρινε όλα τα σετ, με τον Αμερικανό να κάνει το πρώτο break στον αγώνα στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Διατήρησε το προβάδισμα και μπορεί ο Κύργιος να έσβησε 3 set points, αλλά ο McDonald υπερασπίστηκε τελικά το σερβίς του και στην 4η ευκαιρία "σφράγισε" το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ αμφότεροι οι δυο παίκτες έχασαν από 2 break points στα πρώτα games. O Κύργιος έφτασε σε νέα break points στο 4ο game, όπου έκανε τελικά το break και πέρασε μπροστά με 3-1. Δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του ο Κύργιος, που είχε κι άλλες ευκαιρίες για break αλλά τελικά η διαφορά έμεινε στο ένα break και έκλεισε το σετ στο 9ο game.

Στο αποφασιστικό σετ ο Κύργιος έκανε το break από νωρίς και προηγήθηκε με 0-2, 15-40, έχοντας διπλή ευκαιρία για το double break. O McDonald έσβησε 3 break points στο 3ο game και μείωσε σε 1-2, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά το σερβίς του Ελληνοαυστραλού, που "κλείδωσε" τη νίκη στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 52 λεπτά στο court.

Στον 2ο γύρο του αμερικανικού τουρνουά, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, Νο.7 στο ταμπλό.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν στην ημέρα, ο Frances Tiafoe επικράτησε του Μarcos Giron με 6-4, 6-4, ενώ ο Cristian Garin κέρδισε τον Jack Sock με 4-6, 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots