ATP
Συνεχίζει ο Auger-Aliassime στο Τόκιο, εκτός ο Hurkacz (vids)

 
Συνεχίζει ο Auger-Aliassime στο Τόκιο, εκτός ο Hurkacz (vids)
tn team Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 - 12:04

O Felix Auger-Aliassime έχασε μόνο 5 games από τον Sebastian Ofner και για 1η φορά από τον Μάρτιο πέτυχε back-to-back νίκες στο ίδιο τουρνουά, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Japan Open στο Τόκιο. Εκτός 16άδας έμεινε ο πρωταθλητής της Σαγκάης, Hubert Hurkacz.

O Auger-Aliassime, ο οποίος διανύει μια πολύ δύσκολη σεζόν, φαίνεται μετά από αρκετούς μήνες να βρίσκει τα πατήματά του. Με τη νίκη του επί του Sebastian Ofner με 6-4, 6-1, ο 23χρονος Καναδός πέτυχε για 1η φορά 2 νίκες στο ίδιο τουρνουά από τον Μάρτιο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Japan Open.

Τότε είχε κάνει και το τελευταίο του καλό τουρνουά ο Auger-Aliassime, έχοντας κάνει καλές νίκες για να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Indian Wells, όπου τον σταμάτησε ο Carlos Alcaraz.

Ο Felix κέρδισε τους 34 από τους 45 πόντους στα πρώτα του σερβίς σήμερα, ενώ έσβησε τα 5 από τα 7 break points που αντιμετώπισε. Έκανε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι από την επιστροφή, κάνοντας 5 breaks σε 16 break points που είχε συνολικά.

Στα προημιτελικά του Japan Open, o Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Casper Ruud και Marcos Giron.

Στο μεταξύ στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Tommy Paul, που κέρδισε τον Mackenzie McDonald με 6-4, 6-2. Ο Paul, ο οποίος έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στο ATP Finals, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση έναν εκ των Ben Shelton και Jordan Thompson.

Τέλος, εκτός έμεινε ο πρωταθλητής του Shanghai Masters, Hubert Hurkacz, που γνώρισε την ήττα από τον πολύ φορμαρισμένο Zhizhen Zhang με 3-6, 6-4, 7-6 (4), σε έναν αγώνα που εκκρεμούσε από τον 1ο γύρο.

Ο Zhang, αφού έχασε προβάδισμα με break στο 1ο σετ, επέστρεψε από το 3-6, 1-3 αργότερα, για να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games του 2ου σετ. Στο 3ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που αντιμετώπισε break points, αλλά έσβησε και τις 3 ευκαιρίες του Πολωνού στο 7ο game και στο tie-break επικράτησε με 7-4, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 14 λεπτά. Να σημειωθεί πως ο Hurkacz, ο οποίος δεν έκανε κακό παιχνίδι, αντιμετώπισε και κράμπες στο tie-break.

Στον 2ο γύρο ο 26χρονος Κινέζος, Νο.57 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον Aslan Karatsev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots