ATP
"Καυτός" Wawrinka, απέκλεισε τον Tiafoe (vids)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 - 6:11

O Stan Wawrinka αξιοποιεί στο έπακρο τη wild card που του έδωσαν οι διοργανωτές στο Σινσινάτι και με μια πολύ καλή εμφάνιση απέκλεισε τον Frances Tiafoe με 2-0 σετ.

Ο Wawrinka έκανε το 2 στα 2 στο Σινσινάτι, επικρατώντας του Tiafoe με 6-3, 6-4, για να πάρει μέσα σε 78 λεπτά την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Western & Southern Open.

Ο 38χρονος Ελβετός, ο οποίος έπαιξε στον τελικό του Ούμαγκ πριν από 3 εβδομάδες και αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, τελείωσε το ματς με 11 άσους και 23/24 κερδισμένους πόντους στα πρώτα του σερβίς.

Αν και έκανε νωρίς το break για το 3-0 και ήταν μπροστά με 4-1, ο Ελβετός υπέστη break για το 4-3. Αυτό ωστόσο δεν τον πτόησε, απάντησε άμεσα και με νέο break πήρε το 1ο σετ με 6-3.

Συνέχισε να είναι καλύτερος στο 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις 6 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, δεν απειλήθηκε με break point και "έσπασε" το σερβίς του Αμερικανού για το 3-1, ενώ είχε ευκαιρίες για break και σε άλλα 2 games.

Ο 38χρονος Wawrinka, ημιφιναλίστ στο Σινσινάτι το μακρινό 2012, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον προερχόμενο από τα προκριματικά Max Purcell, που νωρίτερα σημείωσε μια από τις εκπλήξεις της ημέρας, κερδίζοντας τον Casper Ruud με 6-4, 3-6, 6-4.

Είχαμε ακόμα τον αποκλεισμό του Holger Rune, που εγκατέλειψε όταν ήταν πίσω με 4-6, 0-2 απέναντι στον Mackenzie McDonald.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα είχε αποκλειστεί και ο Jannik Sinner, που ηττήθηκε από τον Dusan Lajovic με 6-4, 7-6 (4), ενώ εκτός 16άδας είναι και ο Andrey Rublev, που έχασε την προηγούμενη μέρα από τον Emil Ruusuvuori.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots