Survivor Zverev! (vids)

 
Survivor Zverev! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 - 2:40

Δεν είναι μόνο ο Novak Djokovic "survivor" στο φετινό Roland Garros! O Alexander Zverev έμεινε πίσω με 1-2 σετ από τον Holger Rune και χρειάστηκε για 2ο συνεχόμενο ματς να παίξει 5 σετ, πήρε όμως στο τέλος τη νίκη και το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Παρισιού.

Συμπλήρωσε τους προημιτελικούς του Roland Garros o Alexander Zverev, ο οποίος χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά, μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Holger Rune, με 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (2), 6-2. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 01:40 το βράδυ στο Παρίσι!

Ο Zverev, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του Masters της Ρώμης και μπήκε στο τουρνουά με καλή ψυχολογία, η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκε αρκετά στα δυο τελευταία παιχνίδια του, βρήκε όμως τις λύσεις και κρατάει ζωντανό το όνειρο του πρώτου Grand Slam τίτλου.

Θυμίζουμε πως στον 3ο γύρο είχε βρεθεί πίσω με double break στο 5ο σετ απέναντι στον Tallon Griekspoor και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. Σήμερα, βρέθηκε για 1η φορά πίσω με 1-2 σετ και στο 4ο σετ έχασε ένα προβάδισμα που είχε με 5-3 και χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά, στο 5-6.

Το έκανε με επιτυχία, στη συνέχεια κυριάρχησε στο tie-break και το πήρε με 7-2, για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και το 5ο σετ, το οποίο κέρδισε εμφατικά με 6-2.

Ο Zverev ήταν ημιφιναλίστ τις 3 προηγούμενες χρονιές στο Παρίσι και θα παίξει την Τετάρτη με τον Alex De Minaur, με φόντο τον 4ο διαδοχικό του ημιτελικό στη διοργάνωση.

Έφτασε επίσης τις 10 συνεχόμενες νίκες στο tour, αφού όπως είπαμε κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη, αμέσως πριν από το Παρίσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots