ATP
Μεγάλο άλμα για τον Davidovich Fokina, σταθερός στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Μεγάλο άλμα για τον Davidovich Fokina, σταθερός στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 - 11:06

Ο Alejandro Davidovich Fokina έπαιξε στο Masters του Monte-Carlo τον πρώτο τελικό της καριέρας του και αυτό τον έφερε 19 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και για 1η φορά στο Top 30. Παρέμεινε στο Νο.5 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως στις θέσεις τους έμειναν και οι υπόλοιποι του Top 10.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Masters της χωμάτινης σεζόν, με τον Davidovich Fokina να είναι ο μεγάλος κερδισμένος, αφού κέρδισε 420 "καθαρούς" βαθμούς με την τρομερή του εβδομάδα και την πορεία του μέχρι τον τελικό στο Monte-Carlo. 

Ήταν ο 1ος τελικός για τον 22χρονο Ισπανό στο tour και ήρθε σε ένα Masters τουρνουά, κάτι που του έφερε μια τεράστια άνοδο 19 θέσεων, από το Νο.46 στο Νο.27 του κόσμου. Βελτίωσε κατά 5 θέσεις το προηγούμενο career high του και φυσικά μπήκε για 1η φορά στο Top 30 της ΑΤΡ.

Ο πρωταθλητής του Monte-Carlo Masters για 2η διαδοχική χρονιά, Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν αύξησε ούτε μείωσε τους βαθμούς του, παραμένοντας έτσι στο Νο.5 του κόσμου. Είχε πάντως μεγάλο κέρδος στο Race για το Τορίνο, όπου ανέβηκε στο Νο.2 σήμερα.

Στο Νο.1 παρέμεινε ο Novak Djokovic, ο οποίος αύξησε μάλιστα τη διαφορά του κατά 100 βαθμούς από τον Daniil Medvedev, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Monte-Carlo. Η διαφορά πάντως παραμένει μικρή, με τον Medvedev να υπολείπεται 110 βαθμών του Nole.

Στο Νο.3 παρέμεινε ο Alexander Zverev, που πλησίασε την κορυφή, αφού κέρδισε 270 βαθμούς στο Monte-Carlo και έχει πλέον 875 λιγότερους βαθμούς από τον Djokovic και 765 λιγότερους από τον Medvedev. Στο Νο.4 έμεινε ο Rafael Nadal και την πρώτη 5άδα κλείνει ο Τσιτσιπάς.

Στο Νο.6 είναι ο Matteo Berrettini, που τον ακολουθεί στο Νο.7 ο Casper Ruud. Ο Andrey Rublev βρίσκεται στο Νο.8, ο Felix Auger-Aliassime στο Νο.9 και ο Cameron Norrie συμπληρώνει την πρώτη 10άδα, με τον Carlos Alcaraz να βρίσκεται πολύ κοντά του στο Νο.11.

Ο Grigor Dimitrov, μετά την πολύ καλή πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Monte-Carlo, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23 του κόσμου, ενώ 5 θέσεις κέρδισε ο Sebastian Korda, που βελτίωσε το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.37 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots