ATP
Η ΑΤΡ αντιδρά στην απόφαση Wimbledon: "Άδικη και επιζήμια απόφαση"

 
Η ΑΤΡ αντιδρά στην απόφαση Wimbledon: "Άδικη και επιζήμια απόφαση"
© AELTC
tn team Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 20:35

Ξεκάθαρη θέση ενάντια στην απόφαση του Wimbledon και της LTA να μην επιτρέψουν σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνιστούν στα τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας αυτό το καλοκαίρι, πήρε η ΑΤΡ.

Η ομοσπονδία του ανδρικού τένις στάθηκε στο πλευρό των παικτών, εξηγώντας πως η απόφαση που πάρθηκε μονομερώς από το Wimbledon μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για το άθλημα, ενώ είναι και άδικη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία αποφασίζεται να αποκλειστούν παίκτες από ένα τουρνουά εξαιτίας εθνικότητας.

Η ανακοίνωση της ΑΤΡ:

"Το άθλημά μας είναι περήφανο που λειτουργεί με βάση τις θεμελιώδεις αρχές της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται ως μεμονωμένα άτομα για να κερδίσουν τη θέση τους σε τουρνουά με βάση την κατάταξη της ATP. Πιστεύουμε ότι η σημερινή μονομερής απόφαση του Wimbledon και της LTA να αποκλείσουν παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι άδικη και μπορεί να κάνει ζημιές άνευ προηγουμένου για το άθλημα. Οι διακρίσεις λόγω εθνικότητας παραβιάζουν τη συμφωνία μας με το Wimbledon, η οποία αναφέρει ότι η είσοδος παικτών βασίζεται αποκλειστικά στην κατάταξη της ATP. Οποιαδήποτε κίνηση ως απάντηση σε αυτήν την απόφαση θα αξιολογηθεί τώρα σε διαβούλευση με το διοικητικό συμβούλιο και τα συμβούλια των μελών μας.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται σε αγώνες της ATP υπό ουδέτερη σημαία, μια θέση που μέχρι τώρα υπήρχε σε όλο το επαγγελματικό τένις. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την κοινή μας ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία στο πλαίσιο του Tennis Plays for Peace."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots