ΕΠΙΣΗΜΟ: Απέκλεισε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες το Wimbledon

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Απέκλεισε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες το Wimbledon
© AELTC
tn team Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 20:35

To Wimbledon ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στη διοργάνωση του 2022.

Οι διοργανωτές του Wimbledon ανακοίνωσαν και επίσημα την πληροφορία που είχε διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες, πως δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων παικτών στο τουρνουά του 2022.

"Σε συνθήκες τόσο αδικαιολόγητης και πρωτοφανούς στρατιωτικής επιθετικότητας, θα ήταν ανεπίτρεπτο για το ρωσικό καθεστώς να αποκομίσει κέρδος από τη συμμετοψή Ρώσων ή Λευκορώσων αθλητών στο τουρνουά. Ως εκ τούτου, με μεγάλη λύπη απορρίπτουμε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων παικτών στο φετινό τουρνουά", αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Αν δεν αλλάξει την απόφασή της, η βρετανική ομοσπονδία θα αποβάλλει από το τουρνουά τους Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Karen Khachanov, Aslan Karatsev, Aryna Sabalenka, Anastasia Pavlyuchenkova, Victoria Azarenka και πολλούς ακόμα.

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές, δεν θα μπορέσουν να παίξουν ούτε στα υπόλοιπα τουρνουά που θα φιλοξενηθούν στη Μεγάλη Βρετανία πριν από το Wimbledon, για τη σεζόν του γρασιδιού.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΑΤΡ, που σε μια πρώτη τοποθέτηση φαίνεται ξεκάθαρα να στέκεται στο πλευρό των παικτών, χαρακτηρίζοντας άδικη και επιζήμια την απόφαση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots