WTA
Svitolina: "Είναι λυπηρό που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί δεν δίνω το χέρι μου σε Ρωσίδες"

 
Svitolina: "Είναι λυπηρό που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί δεν δίνω το χέρι μου σε Ρωσίδες"
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 - 10:21

Η Elina Svitolina μίλησε για το πως ο πόλεμος έχει αλλάξει όλους τους Ουκρανούς, αλλά και για την απόφασή της να μην δίνει το χέρι της στις Ρωσίδες και τις Λευκορωσίδες παίκτριες, θεωρώντας λυπηρό που πολύς κόσμος δεν συμφωνεί με αυτό και δεν το καταλαβαίνει.

Η Svitolina, όπως και οι υπόλοιπες Ουκρανίδες τενίστριες στο tour, δεν δίνει το χέρι της σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες παίκτριες, αφού όπως πολλές φορές έχει εξηγήσει, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο όσο ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Αυτό που τη θλίβει, είναι πως πολύς κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, πολλές φορές δέχεται και αποδοκιμασίες, όταν αποχωρεί από ένα στάδιο χωρίς να δώσει το χέρι της στην άλλη παίκτρια.

"Για μένα είναι λυπηρό και απογοητευτικό που ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό. Είναι προφανές το γιατί δεν μπορώ να δίνω το χέρι μου σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες παίκτριες, όταν έχω τόσους πολλούς φίλους αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή, που πολεμούν για την Ουκρανία. Μπορείτε να φανταστείτε να με βλέπουν να αγωνίζομαι στο Wimbledon και να δίνω το χέρι μου σα να μην συμβαίνει τίποτα; Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μερικές φορές είναι αδύνατο να κρατήσεις την πολιτική μακριά από τον αθλητισμό. Αυτοί οι αθλητές εκπροσωπούν τη χώρα τους και εγώ τη δική μου. Γι' αυτό και η θέση μου πρέπει να είναι σαφής", είπε η Svitolina, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό Harper's Bazaar.

Για τον πόλεμο και το πως είναι δύσκολο να μην το σκέφτεται, είπε: "Είναι δύσκολο να μην το σκέφτεσαι συνέχεια. Παίρνω συνέχεια μηνύματα από φίλους στην Ουκρανία και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσπαθήσω να απομονωθώ όσο γίνεται περισσότερο. Ταυτόχρονα όμως, αυτό σου δίνει και μια οπτική για το τι είναι πραγματικά σημαντικό. Αν σε ένα παιχνίδι έχω μια δύσκολη στιγμή, σκέφτομαι τι περνάει ο κόσμος της Ουκρανίας και δεν μπορώ να παραπονεθώ. Είμαι τυχερή, μπορώ να αφοσιωθώ σ' αυτό που αγαπώ, είμαι υγιής και βρίσκομαι ακόμα εδώ."

Για το πως ο πόλεμος έχει αλλάξει την οπτική της για τη ζωή, όπως και στις υπόλοιπες Ουκρανίδες παίκτριες: "Πολλές γυναίκες από την Ουκρανία με τις οποίες έχω μιλήσει, μου λένε πως έχει αλλάξει η οπτική τους για τη ζωή. Είναι αλήθεια, όλοι οι Ουκρανοί έχουμε αλλάξει. Ο πόλεμος μας δίδαξε να μένουμε στο παρόν, να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να φροντίζουμε περισσότερο την οικογένεια και τους φίλους μας. Νομίζω πως όλοι απολαμβάνουμε κάθε μικρή στιγμή στη ζωή τώρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots