WTA
Αποκλεισμός σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες στο WTA της Πράγας!

 
Αποκλεισμός σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες στο WTA της Πράγας!
© Pavel Lebeda / sports-pics.cz
tn team Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 - 10:26

Η WTA διοργάνωση της Πράγας έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει πως δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο τουρνουά Ρωσίδες και Λευκορωσίδες παίκτριες, ενώ μια μέρα πριν από την ανακοίνωση είχε απελαθεί από την Τσεχία μια Ρωσίδα τενίστρια.

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση -την οποία μάλιστα ανακοίνωσαν με αρκετή καθυστέρηση- πήραν οι Τσέχοι διοργανωτές, που ενημέρωσαν την Παρασκευή πως δεν θα επιτρέψουν να συμμετέχει στο τουρνουά καμία παίκτρια με διαβατήριο Ρωσίας ή Λευκορωσίας. Έγινε ακόμα γνωστό, πως μια Ρωσίδα παίκτρια απελάθηκε από τη χώρα την Πέμπτη, με την αστυνομία να της εμποδίζει την είσοδο κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Πράγας.

Ο διευθυντής του τουρνουά, Miroslav Maly, είπε πως οι Ρωσίδες και οι Λευκορωσίδες παίκτριες ενημερώθηκαν ώστε να μην ταξιδέψουν στην Πράγα. Παρόλα αυτά, είχαν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά η Λευκορωσίδα Aliaksandra Sasnovich, η οποία θα έπαιζε στο κυρίως ταμπλό, ενώ στο ταμπλό των προκριματικών βρισκόντουσαν οι Ρωσίδες Diana Shnaider, Polina Kudermetova και Erika Andreeva. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε μόλις μια μέρα πριν την έναρξη των προκριματικών!

Φαίνεται πως ο κλοιός στενεύει όλο και περισσότερο για τους αθλητές από αυτές τις χώρες, αφού θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε περιστατικό και στην Πολωνία, απ' όπου απελάθηκε η Vera Zvonareva, με αποτέλεσμα να μην της επιτραπεί να αγωνιστεί στο τουρνουά της Βαρσοβίας.

Η WTA, η οποία επιτρέπει σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες να αγωνίζονται στα τουρνουά της ως ουδέτερες, έβγαλε ανακοίνωση για την απόφαση της Τσεχίας, λέγοντας πως είναι ενάντια στους κανονισμούς της WTA, αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για την ώρα.

"Παρά την ουδετερότητά τους, στερείται η δυνατότητα σε ορισμένες παίκτριες να αγωνιστούν στο WTA 250 της Πράγας από τις τσεχικές κυβερνητικές αρχές. Οι κανόνες της WTA ορίζουν πως όλες οι παίκτριες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται στα τουρνουά της WTA, με βάση αποκλειστικά την αξία τους και χωρίς καμία διάκριση. Θα συνεχίσουμε να επιβλέπουμε την κατάσταση και να συνυπολογίζουμε όλες τις σημαντικές εκτιμήσεις γύρω από αυτά τα περίπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots