Svitolina: "Γι' αυτό δεν δίνουμε χέρια με Ρώσους"

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Nicolas Gouhier/FFT
tn team Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 - 13:50

Σε ένα αρκετά πιο ήρεμο κλίμα απ' αυτό που είχαμε συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες όταν κάποια συνέντευξη στρεφόταν στον πόλεμο, η Elina Svitolina εξήγησε γιατί δεν δίνει χέρια με Ρωσίδες και Λευκορωσίδες τενίστριες.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε σχετικά μ' αυτό, στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι:

"Ξεκίνησε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, που όταν έκανε αυτά τα μίτινγκ με την κυβέρνηση της Ρωσίας ήταν ενάντια στο να δώσει χέρια μαζί τους, αφού προφανώς δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίας, με όλα όσα κάνουν στη χώρα μας οι Ρώσοι. Στηρίζω την πατρίδα μου και θα την υποστηρίξω με όποιον τρόπο μπορώ. Θέλω να εμψυχώσω τους άνδρες και τις γυναίκες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη στιγμή και πολεμούν για την πατρίδα μας.

Φανταστείτε κάποιον που είναι στην πρώτη γραμμή, να με δει να συμπεριφέρομαι σα να μην συμβαίνει τίποτα. Εκπροσωπώ τη χώρα μου, έχω ένα βήμα και στηρίζω την Ουκρανία. Αυτά που κάνουν η ρωσική κυβέρνηση και οι Ρώσοι στρατιώτες αυτή τη στιγμή στα εδάφη μας είναι πραγματικά φριχτά.

Η στάση αυτή δεν εφαρμόζεται μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε πολλά άλλα πεδία. Όλοι οι Ουκρανοί είμαστε ενωμένοι και κρατάμε αυτή τη στάση."

Η Svitolina, η οποία παίζει στο πρώτο της Grand Slam μετά την εγκυμοσύνη της και την απουσία ενός έτους που συμπλήρωσε από το tour, τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά και χθες απέκλεισε την Anna Blinkova με 2-6, 6-2, 7-5. Στο τέλος του αγώνα, της ύψωσε τον αντίχειρα για να της δείξει ότι έκανε καλό παιχνίδι και πως δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί της, όμως αρνήθηκε να δώσει το χέρι της, τηρώντας τη στάση που έχουν όλοι οι Ουκρανοί παίκτες.

Στον 4ο γύρο του Roland Garros η Svitolina θα αντιμετωπίσει ακόμα μια Ρωσίδα την τενίστρια, την Daria Kasatkina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots