Sabalenka: "Θα σταματούσα τον πόλεμο αν μπορούσα" (vid)

 
Sabalenka: "Θα σταματούσα τον πόλεμο αν μπορούσα" (vid)
tn team Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 - 21:04

Σε ένα φορτισμένο κλίμα, η Aryna Sabalenka τόνισε πως κανείς Ρώσος ή Λευκορώσος αθλητής στο tour δεν είναι υπέρ του πολέμου, εξήγησε πως θεωρεί δεδομένη τη θέση αυτή, ενώ καταδίκασε και τη στάση του κοινού στο Παρίσι, που αποδοκίμασε την Marta Kostyuk.

Με ένα ματς που είχε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε σήμερα το Roland Garros, μεταξύ της Sabalenka και της Kostyuk. Η Λευκορωσίδα Sabalenka πήρε τη νίκη με 2-0 σετ, με την Ουκρανή Kostyuk να αρνείται μετά το ματς να της δώσει το χέρι της, καθώς θεωρεί πως έχει μερίδιο ευθύνης για τον πόλεμο στην πατρίδα της.

Η Sabalenka ρωτήθηκε μετά τον αγώνα για το αν καταδικάζει αυτόν τον πόλεμο και φάνηκε αρκετά αναστατωμένη και συναισθηματικά φορτισμένη στην απάντησή της.

"Το έχω πει πολλές φορές, κανείς σ' αυτόν τον κόσμο, είτε είναι Ρώσοι αθλητές, είτε Λευκορώσοι αθλητές, κανείς δεν υποστηρίζει αυτόν τον πόλεμο. Πώς θα μπορούσαμε να στηρίζουμε τον πόλεμο; Γιατί πρέπει να βγαίνουμε συνέχεια και να μιλάμε γι' αυτό; Είναι κάτι δεδομένο, ένα και ένα κάνουν δυο! Και αν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, θα το κάναμε. Δυστυχώς όμως, δεν είναι στα δικά μας χέρια", είπε η Sabalenka, η οποία θυμίζουμε ότι έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πως έχει αλλάξει η συμπεριφορά κάποιων ατόμων και έχει δεχθεί bullying στα αποδυτήρια εξαιτίας της καταγωγής της.

Η νεαρή Λευκορωσίδα τενίστρια, καταδίκασε ακόμα τη στάση του κοινού, που αποδοκίμασε την Kostyuk όταν την είδε να αποχωρεί από το court χωρίς να κάνει την τυπική χειραψία: "Δεν θεωρώ δίκαιη την αποδοκιμασία από το κοινό, κατανοώ γιατί δεν θέλουν να μας δίνουν τα χέρια. Καταλαβαίνω πως αν μας έδιναν τα χέρια θα μπορούσε να φέρει και κριτική από την ουκρανική μεριά, οπότε δεν θεωρώ ότι είναι κάτι προσωπικό. Δεν της άξιζε να αποχωρήσει από το court μ' αυτόν τον τρόπο (με αποδοκιμασίες)."

Η Kostyuk πάντως είχε διαφορετική άποψη, υποστηρίζοντας πως η Sabalenka θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα γι' αυτόν τον πόλεμο και επιλέγει να μην το κάνει, συνεπώς θεωρεί ότι έχει διαλέξει την αντίθετη πλευρά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots