ATP
Στον τελικό με νέα ανατροπή ο Nole! (vids)

 
Στον τελικό με νέα ανατροπή ο Nole! (vids)
© Serbia Open 2022
tn team Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 17:08

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι ο Novak Djokovic βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά για ακόμα μια φορά έφτασε στην ανατροπή, κερδίζοντας με 2-1 σετ τον Karen Khachanov και εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον αυριανό τελικό του Βελιγραδίου.

Κάθε μέρα και καλύτερος είναι ο Novak Djokovic, που για ακόμα μια φορά έδειξε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο για τη χωμάτινη σεζόν και τον μεγάλο στόχο του 21ου Grand Slam στο Roland Garros.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου επικράτησε με 4-6, 6-1, 6-2 του Karen Khachanov σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και προκρίθηκε στον τελικό του Serbia Open στο Βελιγράδι.

Ο Nole βρέθηκε πίσω με σετ για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι στο Βελιγράδι, αφού θυμίζουμε πως έχανε με σετ και από τους Laslo Djere και Miomir Kecmanovic στους προηγούμενους γύρους.

Σήμερα, υπέστη break στο 1ο game του αγώνα και έμεινε πίσω με 0-2. Παρότι είχε ένα break point στο 10ο game, όταν ο Khachanov σέρβιρε για το σετ, ο Nole δεν μπόρεσε να επιστρέψει και ο Ρώσος αξιοποίησε το 2ο set point του για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ο Djokovic στα δυο επόμενα σετ και κυριάρχησε απολύτως στο court, για να κερδίσει τα 12 από τα 15 τελευταία games του αγώνα και να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα σ' αυτή την ανατροπή.

Στο 2ο σετ κέρδισε 5 games στη σειρά και μετέτρεψε γρήγορα το 1-1 σε 6-1. Στο 3ο σετ προηγήθηκε με 2-0, επεκτείνοντας το σερί του στα 7 games, ενώ έκανε νέο break στο 5ο game για να "ξεφύγει" με 4-1 και να ολοκληρώσει τελικά την αποστολή του στο 8ο game.

Αυτός θα είναι ο 124ος τελικός στην απίστευτη καριέρα του Djokovic, 1ος για το 2022 και 4ος στο Βελιγράδι, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2009, το 2011 και το 2021, χωρίς να έχει ήττα σε τελικό.

Ο 34χρονος Σέρβος θα διεκδικήσει τον 18ο τίτλο του στο χώμα και τον 87ο συνολικά στην καριέρα του (86-37 σε τελικούς). Ο αντίπαλός του θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα στον Andrey Rublev και στον Fabio Fognini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots