ATP
Στο Νο.9 του κόσμου ο Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 - 14:13

Ο Carlos Alcaraz πραγματοποίησε σήμερα το ντεμπούτο του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας στο Νο.9 του κόσμου. Σταθερός στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νέο career high για τον Πέτρο Τσιτσιπά στα διπλά.

Ο Alcaraz ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ακόμα μιας εβδομάδας στη φετινή σεζόν και κέρδισε 2 θέσεις για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Top 10 και να ανεβεί συγκεκριμένα στο Νο.9 του κόσμου.

Ο νεαρός Ισπανός, ο οποίος θα γίνει 19 ετών σε 10 μέρες, έγινε ο 9ος νεότερος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που μπαίνει στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης και αυτή τη στιγμή είναι με μεγάλη διαφορά το νεότερο μέλος του Top 10, αφού ο αμέσως επόμενος είναι ο σχεδόν κατά 3 χρόνια μεγαλύτερός του, Felix Auger-Aliassime, ενώ ακολουθούν οι 23χρονοι Στέφανος Τσιτσιπάς και Casper Ruud.

Ο Τσιτσιπάς διατηρήθηκε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.5 του κόσμου, όπως σταθεροί έμειναν και οι υπόλοιποι στο Top 5. Ο Novak Djokovic είναι πάντα στο Νο.1, αυξάνοντας μάλιστα αυτή την εβδομάδα τη διαφορά του από τον Daniil Medvedev κατά 210 βαθμούς. Η διαφορά πλέον είναι στους 320 βαθμούς, με τον Djokovic να προσθέτει 60 βαθμούς στη συγκομιδή του με την πορεία του μέχρι τον τελικό του Βελιγραδίου και τον Medvedev να χάνει 150 βαθμούς.

Στο Νο.3 διατηρήθηκε ο Alexander Zverev, ο οποίος είναι λιγότερους από 1.000 βαθμούς πίσω από τον Nole, ενώ στο Νο.4 είναι ο Rafael Nadal, ο οποίος έχασε 500 βαθμούς, αφού πέρσι ήταν ο πρωταθλητης στη Βαρκελώνη και φέτος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του στον θώρακα.

Και ο Τσιτσιπάς είχε απώλεια βαθμών, αφού πέρσι ήταν φιναλίστ στη Βαρκελώνη και φέτος αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Alcaraz, παρόλα αυτά όμως μείωσε τη διαφορά του από τον 4ο Nadal κατά 290 βαθμούς και πλέον η υπολείπεται 665 βαθμών του Ισπανού.

Στο Νο.6 παρέμεινε ο Matteo Berrettini και στο Νο.7 ο Casper Ruud, όπως σταθερός έμεινε και ο πρωταθλητής του Βελιγραδίου, Andrey Rublev, στο Νο.8. Στο Νο.9 πέρασε ο Alcaraz, που άφησε στο Νο.10 τον Auger-Aliassime και στο Νο.11 τον Cameron Norrie.

Ο φιναλίστ της Βαρκελώνης, Pablo Carreno Busta, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.18, όπως μια θέση κέρδισε και ο Grigor Dimitrov, που βρίσκεται στο Νο.22, αλλά και ο ημιφιναλίστ της Βαρκελώνης, Alex De Minaur, που πέρασε στο Νο.24.

Ο Fabio Fognini, ημιφιναλίστ στο Βελιγράδι, κέρδισε 12 θέσεις και επέστρεψε στο Top 50, ανεβαίνοντας στο Νο.50, ενώ 7 θέσεις κέρδισε ο 20χρονος Lorenzo Musetti, που ανέβηκε στο Νο.61, και 10 θέσεις ο 23χρονος Emil Ruusuvuori, που ανέβηκε στο Νο.63.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες παίκτες, ο Πέτρος Τσιτσιπάς βελτίωσε ξανά το career high του στα διπλά αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας μια θέση και ανεβαίνοντας στο Νο.198 του κόσμου. Στα μονά ο Πέτρος κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.761 του κόσμου.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης παρέμεινε στο Νο.391 της κατάταξης των μονών, Νο.2 στη χώρα μας πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ στα διπλά υποχώρησε μια θέση, στο Νο.227. Ο Μάρκος Καλοβελώνης παρέμεινε στο Νο.252 στα διπλά, ενώ στα μονά κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.786.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots