ATP
Alcaraz: "Πριν τον ημιτελικό είχα πέσει από τις σκάλες"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 - 11:26

Ένα άγνωστο παρασκήνιο από το τουρνουά της Βαρκελώνης μοιράστηκε ο Carlos Alcaraz, που είπε πως πριν μπει να παίξει στον ημιτελικό είχε χτυπήσει το πόδι του, πέφτωντας από τις σκάλες!

"Αυτό είναι κάτι που μόνο η ομάδα μου γνωρίζει. Την Κυριακή πονούσα στο αριστερό μου πόδι, επειδή έπεσα από τις σκάλες πριν τον ημιτελικό! Την ώρα που έκανα ζέσταμα γλίστρησα από τη σκάλα και έπεσα. Δεν ήταν τόσο σοβαρό, αλλά χτύπησα το πόδι, περίπου στο ύψος της γάμπας. Είχα αμφιβολίες για το αν θα μπορούσα να παίξω καλά, αλλά στο τέλος αφού ζεστάθηκα και είχα όλη την αδρεναλίνη του αγώνα, κατάφερα να παίξω χωρίς προβλήματα", είπε ο Alcaraz, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη για το Mutua Madrid Open.

Ο 19χρονος Ισπανός, πρωταθλητής ήδη σε 3 σημαντικά τουρνουά φέτος, το Masters του Μαϊάμι και τα 500άρια σε Ρίο και Βαρκελώνη, όπως είναι φυσικό συγκρίνεται συνέχεια με τον Rafael Nadal, ειδικά από τα μέσα της πατρίδας του. Όπως είπε δεν είναι εύκολο όταν συμβαίνει αυτό, αλλά δεν το βλέπει και αρνητικά, μιας και αφενός υποδηλώνει ότι η δουλειά του φέρνει αποτελέσματα και αφετέρου δείχνει εκ των πραγμάτων να το διαχειρίζεται άψογα μέχρι στιγμής.

"Με τον καιρό αρχίζω να το συνηθίζω. Πάντα έλεγα ότι αν με συγκρίνουν με τον Rafa, θα είναι επειδή κάνω κάτι σωστά. Ο Rafa, άλλωστε, είναι ένας από τους καλύτερους της ιστορίας, οπότε είναι καλό να σε συγκρίνουν μαζί του. Από την άλλη πλευρά, αν σε συγκρίνουν με τον Rafa είναι σα να σου γεμίζουν έναν σάκο με πέτρες και να πρέπει να τον κουβαλήσεις. Αλλά όσο μου γεμίζουν τον σάκο με πέτρες, καταφέρνω να τον αδειάζω. Γίνομαι όλο και καλύτερος."

Τέλος, ο Alcaraz αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Juan Carlos Ferrero, άλλοτε Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη και πρωταθλητή του Roland Garros το 2003.

"Είναι στην ομάδα μου για να μου λέει όλα τα αρνητικά (γέλια), όμως μου κάνει πολύ καλό. Όταν ξεκίνησαμε να δουλεύουμε μαζί, ήμουν 15 χρονών και ήμουν κάπως μπερδεμένος. Ήμουν πεισματάρης και μου έλειπαν πολλά πράγματα. Νευρίαζα εύκολα, δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου, περνούσαν πολλά από το κεφάλι μου, ήταν όλα μπερδεμένα. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots