ATP
Έκανε το 18 στα 18 απέναντι στον Monfils o Djokovic! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Mutua Madrid Open
tn team Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 - 20:41

O Novak Djokovic παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Gael Monfils σε 18 αναμετρήσεις και ξεκίνησε δυνατά την προσπάθειά του στο Masters της Μαδρίτης.

Με μια καλή νίκη άνοιξε τις υποχρεώσεις του στο Mutua Madrid Open o Novak Djokovic, που παρουσίασε πολλά θετικά δείγματα και επιβλήθηκε του Gael Monfils με 6-3, 6-2, για να προκριθεί στους "16" καλύτερους του μαδριλένικου Masters.

Αυτή ήταν η 18η νίκη του Djokovic με αντίπαλο τον Monfils σε ισάριθμες αναμετρήσεις των δυο τους στο tour.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ανοιχτή την οροφή και στην πορεία έκλεισε εξαιτίας της βροχής. Στα πρώτα games ήταν αρκετά κλειστό ματς, με τον Monfils να στέκεται στο επίπεδο του Nole και να έχει μάλιστα 3 ευκαιρίες για να κάνει πρώτος το break. Δυο στο 3ο game (1-1, 15-40) και άλλη μια στο 5ο game (2-2, 40-A).

O Σέρβος υπερασπίστηκε το σερβίς του και στις δυο περιπτώσεις και στο 6ο game έκανε εκείνος το πρώτο break του ματς, για να περάσει μπροστά με 4-2. Κράτησε ξανά δύσκολα το σερβίς του, αλλά χωρίς να απειληθεί με break point αυτή τη φορά ο Djokovic για το 5-2, ενώ στο 9ο game το κράτησε ευκολότερα και έφτασε στο 6-3.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, που έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2) και πήρε ένα καθαρό προβάδισμα. Στο 8ο game χρειάστηκε να σβήσει 2 break points, αλλά κράτησε ξανά το σερβίς του και ολοκλήρωσε το ματς κάνοντας το 6-2.

1 ώρα και 28 λεπτά έμεινε στο court o Nole, ο οποίος δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του σήμερα, κάνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη φετινή χρονιά.

Στον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open, o Djokovic θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Andy Murray και Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots