ATP
Μαδρίτη: Το πρόγραμμα των προημιτελικών

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 - 5:07

Σούπερ προημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Μαδρίτη, με τους 7 από τους 8 πρώτους seeders του ταμπλό να δίνουν το παρών. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το βράδυ τον Andrey Rublev. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Για πρώτη φορά από το 2002, όταν και ξεκίνησε να διεξάγεται το Masters της Μαδρίτης, θα βρεθούν στα προημιτελικά 7 από τους 8 κορυφαίους του ταμπλό, με τον μοναδικό παίκτη από την πρώτη 8άδα που δεν βρίσκεται στα προημιτελικά να είναι ο Casper Ruud - στη θέση του είναι ο Hubert Hurkacz, που είναι στο Νο.12 του ταμπλό.

Ο Πολωνός κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο προημιτελικό, που θα αρχίσει στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, τον Novak Djokovic. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για τον Σέρβο, που χθες δεν αγωνίστηκε εξαιτίας της απόσυρσης του Andy Murray.

Θα ακολουθήσει στις 17:00 το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στους δυο Ισπανούς, τον 35χρονο Rafael Nadal, κάτοχο 21 Grand Slam τίτλων, και τον 19χρονο Carlos Alcaraz, τον νεότερο παίκτη του Top 10. Θα είναι η 3η τους αναμέτρηση στο tour, με τον Rafa να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες, στη Μαδρίτη πέρσι και στο Indian Wells πριν μερικές εβδομάδες, σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό. 

Στις 21:00 θα μπει στο Manolo Santana o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev. Θα είναι η 9η συνάντησή τους στο tour, με τους δυο παίκτες να έχουν από 4 νίκες. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν πέρσι στο Τορίνο, για το ATP Finals.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ο υπερασπιστής του τίτλου, Alexander Zverev, θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime. Θα είναι η 7η συνάντησή τους, με τον Zverev να έχει κερδίσει τις 4 προηγούμενες (4-2).

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Manolo Santana Stadium:
15:00 Novak Djokovic [1] v. Hubert Hurkacz [12] COSMOTE SPORT 6HD
17:00 Rafael Nadal [3] v. Carlos Alcaraz [7] COSMOTE SPORT 6HD
21:00 Andrey Rublev [6] v. Stefanos Tsitsipas [4] COSMOTE SPORT 6HD
23:00 Felix Auger-Aliassime [8] v. Alexander Zverev [2] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots