ATP
Κι επίσημα στο Νο.6 ο Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 - 12:26

O Carlos Alcaraz ανέβηκε σήμερα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ταυτόχρονα πλησίασε πάρα πολύ κοντά στο Νο.1 του Race για το Τορίνο. Σταθερός στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από μια θέση κέρδισαν οι Andrey Rublev και Felix Auger-Aliassime.

Ο Alcaraz ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Masters της Μαδρίτης και φυσικά και ο μεγάλος κερδισμένος στην παγκόσμια κατάταξη, αφού σήμερα κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.6 του κόσμου.

Ο τρομερός Ισπανός, που μόλις πριν 3 μέρες έγινε 19 ετών, πραγματοποίησε πριν 2 εβδομάδες την πρώτη του είσοδο στο Top 10 και ήδη κατάφερε να εδραιωθεί σε αυτό, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο το Top 5.

Ταυτόχρονα, με τους 1.000 βαθμούς που πρόσθεσε στη συγκομιδή του επέστρεψε στο Νο.2 του Race, πλησιάζοντας όσο ποτέ άλλοτε και την κορυφή, αφού απέχει μόλις 70 βαθμούς από τον Rafael Nadal!

Πάντα στο Νο.1 του κόσμου είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος συμπληρώνει 369 εβδομάδες συνολικής παραμονής στην κορυφή, συνεχίζοντας να μεγαλώνει το αδιανόητο ρεκόρ του.

Στο Νο.2 βρίσκεται ο Daniil Medvedev, στο Νο.3 ο Alexander Zverev και στο Νο.4 ο Rafael Nadal. Στο Νο.5 παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος απέχει 685 βαθμούς από τον Nadal και για την ώρα διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας, σχεδόν χιλίων βαθμών, από τον Alcaraz και την 6η θέση.

Στο Νο.7 βρίσκεται ο Andrey Rublev, που κέρδισε μια θέση, με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο.8 ο Matteo Berrettini. Mια θέση κέρδισε και ο Felix Auger-Aliassime, που βρίσκεται στο Νο.9, ενώ το Top 10 συμπληρώνει ο Casper Ruud.

Ο 19χρονος Holger Rune κέρδισε 3 ακόμα θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high του, στο Νο.42 του κόσμου, ενώ από 12 θέσεις κέρδισαν οι David Goffin και Lorenzo Musetti, που βρίσκονται στο Νο.48 και στο Νο.51 αντίστοιχα. Σημαντική άνοδος και για τον Andy Murray, που άφησε πίσω του άλλες 9 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο.69.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και επέστρεψε στο Top 200, αφού βρίσκεται στο Νο.200 του κόσμου. Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.220 της παγκομιας κατάταξης των διπλών, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης με τη σειρά του κέριδσε 13 θέσεις και είναι και αυτός πολύ ψηλά, στο Νο.244 του κόσμου.

Στα μονά, μια θέση κέρδισε ο Περβολαράκης που είναι στο Νο.394, ενώ 3 θέσεις κέρδισε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.758. Στο Νο.811 βρίσκεται ο Καλοβελώνης, στο Νο.1200 ο Αριστοτέλης Θάνος, στο Νο.1204 ο Αλέξανδρος Σκορίλας και στο Νο.1282 ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα ο Δημήτρης Αζωίδης με 2 βαθμούς, καθώς και οι Σταμάτης Καπίρης, Γιάννης Σταμούλος και Γιάννης Στεργίου, που έχουν από έναν βαθμό.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots