ATP
To point penalty, το ξέσπασμα και η συγγνώμη του Shapovalov (vid)

 
To point penalty, το ξέσπασμα και η συγγνώμη του Shapovalov (vid)
tn team Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 - 20:37

Εκτός εαυτού ήταν ο Denis Shapovalov εξαιτίας ενός point penalty με το οποίο δεν συμφωνούσε στην αναμέτρησή του με τον Lorenzo Sonego στη Ρώμη, με τον Καναδό να ξεσπάει και στον κόσμο που τον αποδοκίμαζε.

Ο Shapovalov διαφώνησε αρχικά με τον διαιτητή εξαιτίας ενός σερβίς του, που ήταν άουτ σύμφωνα με τον διαιτητή. Ο Καναδός διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστηρίζοντας πως του έδειχνε άλλο σημάδι και μάλιστα πέρασε πάνω από το φιλέ για να του δείξει εκείνος το σημάδι που θεωρούσε πως ήταν το σωστό.

Ο διαιτητής τον ενημέρωσε πως αυτό δεν επιτρεπόταν και πως ήταν υποχρεωμένος να τον τιμωρήσει με point penalty, με αποτέλεσμα να χάσει μ' αυτόν τον άδοξο τρόπο το game και να γίνει break από τον Ιταλό για το υπέρ του 5-3 στο 2ο σετ.

Ο Shapovalov τότε διαμαρτυρήθηκε ακόμα εντονότερα και ζήτησε να μιλήσει με τον supervisor, κάτι που έγινε λίγο μετά, χωρίς όμως να αλλάξει το αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Καναδός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την όποια ψυχραιμία του και επιτέθηκε προς το κοινό, που όσο συνομιλούσε με τον supervisor τον αποδοκίμαζε.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Shapovalov, που κέρδισε τον Sonego στα 3 σετ, με 7-6 (5), 3-6, 6-3, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Masters της Ρώμης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Nikoloz Basilashvili.

Πολύ ψυχραιμότερος, κάτι στο οποίο συνέβαλε σίγουρα και το τελικό αποτέλεσμα, ο Shapovalov απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή στο τέλος του αγώνα, ενώ αγκάλιασε και τον αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots