ATP
Djokovic: "Όλο και πιο κοντά στο επίπεδο που θέλω"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 - 11:52

Πολύ αισιόδοξος για το υπόλοιπο της χωμάτινης σεζόν δήλωσε ο Novak Djokovic, ο οποίος εξήγησε ότι κάθε εβδομάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο επίπεδο που θέλει, ενώ σωματικά νιώθει πολύ κοντά στο 100% του.

"Κάθε εβδομάδα βρίσκομαι όλο και πιο κοντά στο επίπεδο που θέλω. Στη Μαδρίτη, παρότι έχασα στα ημιτελικά, έπαιξα πολύ καλό τένις. Ένιωσα να είμαι στο 100% μου σωματικά, ακόμα και μετά τον αγώνα 3,5 ωρών με τον Alcaraz. Ανάρρωσα πολύ καλά την επόμενη μέρα ήμουν έτοιμος και πολύ θετικός, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό για τη Ρώμη και φυσικά τον μεγάλο μου στόχο, που είναι το Παρίσι", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου του χθες στη Ρώμη.

"Βρίσκομαι στη σωστή κατεύθυνση, ξέρω πως μπορώ να παίξω καλύτερα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι ρεαλιστής και αναγνωρίζω πως το επίπεδό μου αυτή τη στιγμή είναι πολύ υψηλό. Ελπίζω να το διατηρήσω όλη αυτή την εβδομάδα για να χτίσω πάνω σ' αυτό και να φτάσω καλά προετοιμασμένος στο Παρίσι", πρόσθεσε ο Σέρβος, ο οποίος αυτό τον μήνα θα κλείσει τα 35.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ηττήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα ημιτελικά της Μαδρίτης από τον Carlos Alcaraz, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

"Γενικά δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης είναι αυθεντικός και ξεχωριστός. Ο Carlos είναι ξεχωριστός, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ως teenager, κέρδισε δυο Masters και δυο 500άρια φέτος. Μέχρι στιγμής είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο φέτος, χωρίς αμφιβολία, αν δείτε τα αποτελέσματά του. Ο τρόπος που διαχειρίζεται την πίεση, όπως είδατε και στο παιχνίδι μας πριν λίγες μέρες, το πόσο ψύχραιμος ήταν, είναι εντυπωσιακό. Του άξιζε να κερδίσει αυτό το τρόπαιο. Όλο το παιχνίδι του είναι εντυπωσιακό, είναι ολοκληρωμένος παίκτης, μπορεί να παίξει επίθεση και άμυνα και είναι θαυμάσιο για το τένις πυο κάποιος τόσο νέος μπορεί να κερδίζει μεγάλα τρόπαια. Το καλύτερο όλων όμως είναι που είναι τόσο ταπεινός και ευχάριστος. Στο Roland Garros θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί και με όσα έχει πετύχει του αξίζει. Του εύχομαι τα καλύτερα."

Ο Djokovic μίλησε και για τις πολύ καλές αναμνήσεις που έχει στη Ρώμη, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής 5 φορές.

"Είχα μερικούς επικούς αγώνες εδώ, νομίζω πως το 2014, που είχα κερδίσει τον τίτλο, όλοι οι αγώνες μου ήταν στα 3 σετ. Είχα μεγάλες μάχες με τον Nadal, πιστεύω πως αυτοί οι αγώνες μου ξεχωρίζουν από τις εμφανίσεις μου εδώ στη Ρώμη. Το να τον κερδίσω στον τελικό του 2011 ήταν απίθανο, όπως και κάθε άλλη φορά που τον κέρδισα στο χώμα. Ήταν κάτι το εκπληκτικό."

Ο Djokovic θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρεμιέρα του στο τουρνουά της Ρώμης, αντιμετωπίζοντας γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδας τον Aslan Karatsev για τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots