ATP
Djokovic: "Αγώνας υψηλού επιπέδου - απίθανο που φτάνω τις 1.000 νίκες"

 
Djokovic: "Αγώνας υψηλού επιπέδου - απίθανο που φτάνω τις 1.000 νίκες"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 - 10:29

Ο Novak Djokovic έκανε λόγο για έναν αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου αναφερόμενος στη νίκη του επί του Felix Auger-Aliassime, ενώ σχολίασε και το γεγονός πως πλησιάζει τις 1.000 νίκες καριέρας.

"Ήταν μια αναμέτρηση πολύ υψηλού επιπέδου. Οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες όταν παίζεις τη νύχτα, η μπάλα ήταν πιο αργή και η αναπήδηση πιο χαμηλή. Ευτυχώς κατάφερα να προσαρμοστώ στις συνθήκες και να πάρω τη νίκη", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Auger-Aliassime στη Ρώμη.

Ο Djokovic μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Auger-Aliassime, που τον δυσκόλεψε αρκετά, παρότι ο ίδιος έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του φέτος: "Ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα. Τον γνωρίζω αρκετά καλά, αλλά δεν τον είχα αντιμετωπίσει ποτέ σε αγώνα. Το σερβίς του ήταν μεγάλο όπλο και έκανε τη μεγάλη διαφορά, σε σχέση με τις φορές που έχουμε προπονηθεί μαζί. Ήταν δύσκολο να επιστρέψω τα σερβίς του. Γενικά είναι πολύ ολοκληρωμένος παίκτης και πολύ υψηλού επιπέδου.

Στο 2ο σετ, όταν ήμουν μπροστά με 5-2, πίστεψα πως το ματς λίγο-πολύ είχε τελειώσει, αλλά ο Felix ανέβασε το επίπεδό του και το έκανε δύσκολο για μένα μέχρι το τέλος. Ό,τι συνέβη από εκείνο το σημείο οφείλεται στον Felix, η αντίδρασή του ήταν απίθανη."

Αυτή ήταν η 999η νίκη καριέρας του Nole, που αργά ή γρήγορα θα γίνει ο 5ος παίκτης στην ιστορία που θα φτάσει τις 1.000 νίκες καριέρας: "Η αλήθεια είναι πως είναι κάτι απίθανο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να πετυχαίνω ρεκόρ σαν κι αυτό και ελπίζω πως η 1.000ή νίκη θα έρθει αύριο ενάντια στον Casper."

Τέλος, ο Σέρβος είπε λίγα λόγια για τον σημερινό του αντίπαλο, Casper Ruud: "Είναι ένας αντίπαλος πολύ υψηλής ποιότητας, ειδικά στο χώμα. Έχει βελτιωθεί σε όλες τις επιφάνειες. Είδαμε πως έφτασε στον τελικό του Μαϊάμι, δουλεύει πολύ σκληρά και είναι πολύ καλός τύπος. Έχω προπονηθεί μαζί του αρκετές φορές και τα πηγαίνουμε καλά. Ήδη τον έχω αντιμετωπίσει εδώ, αλλά αύριο θα είναι διαφορετικά επειδή θα παίξουμε νύχτα. Ελπίζω να παίξω το ίδιο καλά με σήμερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots