ATP
Djokovic: "Νιώθω πολύ καλά ενόψει Roland Garros"

 
Djokovic: "Νιώθω πολύ καλά ενόψει Roland Garros"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 - 22:39

O Novak Djokovic έχει βρει ξανά το καλύτερό του επίπεδο, δεν διστάζει να το παραδεχτεί και να εκφράσει πως και ο ίδιος νιώθει φαβορί, ενόψει του μεγάλου στόχου στο Roland Garros.

"Δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ καλύτερη εβδομάδα από αυτή. Ανά πάσα στιγμή πίστευα ότι στη Ρώμη θα έβρισκα τη φόρμα μου, ήξερα πως αυτή ήταν η διαδικασία και όπως σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, θα έβρισκα εδώ το καλύτερό μου επίπεδο. Μετά απ' όλα αυτά που συνέβησαν στις αρχές της χρονιάς, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κερδίσω έναν μεγάλο τίτλο, πόσο μάλλον τόσο κοντά χρονικά σε ένα Grand Slam, που είναι ο μεγάλος μου στόχος. Θα έλεγα πως σε έναν βαθμό είναι και ανακούφιση, γιατί με έφερε στη θέση που ήθελα να είμαι ενόψει του Roland Garros. Με την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, πιστεύω πως θα έχω την ευκαιρία να το κερδίσω", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό της Ρώμης.

Η χρονιά για τον Djokovic ξεκίνησε με την άνευ προηγουμένου περιπέτεια του στην Αυστραλία, την οποία όμως χρησιμοποίησε ως καύσιμο για να γίνει δυνατότερος και να επιστρέψει ξανά στους μεγάλους τίτλους.

"Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τις αντίξοες συνθήκες σαν καύσιμο για την επόμενη πρόκληση. Προσπαθώ γρήγορα να γυρίζω σελίδα, κάτι που σημαίνει πως αντιμετωπίζω με αισιοδοξία ό,τι μου συμβαίνει και χρησιμοποιώ κάθε εμπειρία για να γίνω δυνατότερος. Είναι αλήθεια πως έχω βιώσει πολλή πίεση στη ζωή μου και παρόλα αυτά δεν είχα ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα όμως νιώθω φρέσκος και πνευματικά πολύ δυνατός."

Ο Djokovic είπε πως είχε φτάσει στην καλύτερή του κατάσταση από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έχασε από τον Carlos Alcaraz σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι στα ημιτελικά της Μαδρίτης.

"Από τη Μαδρίτη άρχισα να νιώθω πολύ καλά. Πέρασα πολλές ώρες προσπαθώντας να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση μεταξύ των τουρνουά του Βελιγραδίου και της Μαδρίτης. Στο Monte-Carlo και στο Βελιγράδι είχα αρκετά προβλήματα, είχαν σχέση και με μια ασθένεια που πέρασα, όμως τώρα νιώθω τέλεια. Στη μονομαχία με τον Carlos ήδη βρισκόμουν στην καλύτερή μου κατάσταση, ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε σε λίγους πόντους και (ο Carlos) άξιζε τη νίκη."

Όσο για το πως νιώθει ενόψει του Roland Garros, δεν έκρυψε πως και ο ίδιος θεωρεί πως είναι ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί: "Σίγουρα έχω αρκετή αυτοπεποίθηση και νιώθω καλά για τις πιθανότητές μου στο Παρίσι. Θεωρώ πως είμαι ένα από τα φαβορί, βάσει κατάταξης και επιπέδου που έπαιξα τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Θα πάω εκεί με τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αλλά τα Grand Slam είναι ένας διαφορετικός κόσμος, πρέπει να τα αντιμετωπίζεις διαφορετικά, γιατί παίζεις κάθε δυο μέρες αγώνες best-of-five, που είναι πολύ διαφορετικό. Δεν πρόκειται όμως να κρύψω πως αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά και πως μπορώ να φτάσω πολύ μακριά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots