ATP
Στον τελικό του Challenger του Shymkent o Καλοβελώνης

 
Στον τελικό του Challenger του Shymkent o Καλοβελώνης
tn team Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 - 18:12

Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο συμπαίκτης του Sanjar Fayziev, προκρίθηκαν σε ακόμα έναν τελικό σε Challenger διοργάνωση, σε μια νέα σπουδαία επιτυχία.

Ο Καλοβελώνης και ο Fayziev, Νο.2 στο ταμπλό του Challenger του Shymkent στα διπλά, κέρδισαν τους Alibek Kachmazov και Beibit Zhukayev με 5-7, 7-6 (5), 10-5, για να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον Δανό Mikael Torpegaard και τον Ιάπωνα Kaichi Uchida, δυο παίκτες που έχουν βρεθεί στο Top 200 και στο Top 250 αντίστοιχα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, που αυτή την εβδομάδα κέρδισαν στο Shymkent του Καζακστάν το Νο.1 και το Νο.3 του ταμπλό.

Θα είναι η 3η φορά που ο Καλοβελώνης θα βρεθεί σε έναν τελικό Challenger, έχοντας παίξει και τους δυο πρώτους τελικούς του με τον Fayziev, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αττάλεια της Τουρκίας και τον φετινό Μάρτιο στο Oeiras της Πορτογαλίας. Δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν κάποιον απ' αυτούς, επομένως αύριο θα διεκδικήσουν τον 1ο τίτλο τους σε ένα Challenger και σημαντικότερο στην καριέρα τους ως ομάδα.

Τις προηγούμενες μέρες στο Shymkent του Καζακστάν, ο Fayziev και ο Καλοβελώνης είχαν μπει με walkover στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τον Πέτρο Τσιτσιπά και τον Ουζμπέκο συμπαίκτη του, Sergey Fomin, με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots