ATP
1ος τίτλος σε Challenger για τον Καλοβελώνη

 
1ος τίτλος σε Challenger για τον Καλοβελώνη
tn team Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 - 17:39

Σε μια μεγάλη επιτυχία έφτασε ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε Challenger τουρνουά στα διπλά, μαζί με τον συμπαίκτη του Sanjar Fayziev, με τον οποίο έπαιξαν για τη 3η φορά σε έναν τελικό Challenger.

Ο Καλοβελώνης και ο Fayziev, που συνεργάζονται εδώ και αρκετό καιρό και έχουν πανηγυρίσει μαζί πολλές επιτυχίες σε Challenger και ITF Tour, κέρδισαν στον σημερινό τελικό του Challenger του Shymkent στο Καζακστάν τους Mikael Torpegaard και Kaichi Uchida με 6-7 (3), 6-4, 10-4, για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Αν και βρέθηκαν μπροστά με 4-2 στο 1ο σετ, οι Καλοβελώνης και Fayziev ισοφαρίστηκαν και τελικά το έχασαν στο tie-break. Αυτό δεν τους πτόησε, συνεχίζοντας να παλεύουν για τη νίκη και φτάνοντας πρώτοι στο break στο 2ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω μέχρι και με 3-4, αλλά κέρδισαν τα 3 επόμενα games και το κατέκτησαν με 6-4.

Στο match tie-break οι Καλοβελώνης και Fayziev είχαν από νωρίς τον έλεγχο, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 6-2 και με 9-3. Εκμεταλλεύτηκαν τη 2η ευκαιρία τους για το ματς και ολοκλήρωσαν τη μεγάλη νίκη τους σε κάτι περισσότερο από 90 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε Challenger και Καλοβελώνη και Fayziev και ο σημαντικότερος στη συνεργασία τους, αλλά και στις καριέρες και των δυο. Είχαν παίξει μαζί σε άλλους δυο τελικούς Challenger, χωρίς όμως να πάρουν τη νίκη, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αττάλεια και τον περασμένο Μάρτιο στο Oeiras.

Ο Καλοβελώνης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.242 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, αναμένεται να κάνει άλμα 34 θέσεων και να βρεθεί στο Νο.208 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά ισάριθμες θέσεις και το career high του!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots