ATP
Διατηρεί το No.1 o Djokovic - μετά μπορεί ακόμα και Νο.4!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Julien Crosnier/FFT
tn team Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 - 20:26

Μετά και τον αποκλεισμό του Alexander Zverev από το Roland Garros, o Novak Djokovic εξασφάλισε την παραμονή του για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.1, διευρύνοντας περισσότερο το αστρονομικό του ρεκόρ. Αργότερα ωστόσο θα πέσει από την κορυφή ο Σέρβος, που μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο.4!

Ο Zverev μπορούσε αυτή την εβδομάδα να εξασφαλίσει για 1η φορά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αν κατακτούσε συγχρόνως και τον 1ο του Grand Slam τίτλο στο Roland Garros, η πολύ άτυχη στιγμή του όμως με τον τραυματισμό του στον αστράγαλο τον άφησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εκτός τελικού και εκτός αυτής της διεκδίκησης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Djokovic εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 για μια ακόμα εβδομάδα και θα φτάσει τις 373 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1, διευρύνοντας περισσότερο το συγκλονιστικό και άφταστο ρεκόρ του.

Θυμίζουμε πως 2ο καλύτερο ρεκόρ είναι οι 310 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 του Roger Federer, το οποίο έχει ξεπεράσει για ένα διάστημα που αντιστοιχεί σε 1 χρόνο και 2,5 περίπου μήνες ο Nole.

Δεν θα είναι για πολύ ωστόσο η παραμονή του Djokovic στην κορυφή, αφού η ήττα του στα προημιτελικά του Roland Garros από τον Rafael Nadal του έχει κάνει ήδη τη ζημιά.

Οι 2.000 βαθμοί που είχε κερδίσει πέρσι στο Παρίσι θα αφαιρεθούν την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 13 Ιουνίου, και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη, ο Σέρβος μπορεί να πέσει ακόμα και στο Νο.4 εκείνη τη μέρα!

Συγκεκριμένα o Novak θα πέσει στους 6.770 βαθμούς και θα βρεθεί σίγουρα κάτω από τον Medvedev, που θα επιστρέψει στο Νο.1 με 7.800 βαθμούς, και τον Zverev, που θα είναι στους 7.075 βαθμούς.

Αν ο Nadal, ο οποίος θα είναι στον τελικό την Κυριακή, κατακτήσει το Roland Garros, θα βρεθεί και αυτός πάνω από τον Djokovic και συγκεκριμένα θα έχει 6.805 βαθμούς, δηλαδή μόλις 35 περισσότερους από τον Σέρβο. Αν χάσει στον τελικό, θα μείνει στους 6.205 βαθμούς και στο Νο.4.

Θυμίζουμε πως όλα αυτά ισχύουν για τις 13 Ιουνίου, τη μέρα που θα αφαιρεθούν οι περσινοί βαθμοί του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots