ATP
Το σήκωσε στο Challenger του Ορλάντο ο Περβολαράκης

 
Το σήκωσε στο Challenger του Ορλάντο ο Περβολαράκης
tn team Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 5:10

Ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Yunseong Chung έσβησαν 2 championship points και κέρδισαν τους Malek Jaziri και Kaichi Uchida σε έναν συναρπαστικό τελικό, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο Challenger του Ορλάντο. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε Challenger για τον Περβολαράκη, που τη Δευτέρα θα μπει για 1η φορά στο Top 200 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών.

Ο Περβολαράκης και ο Chung επικράτησαν των Jaziri και Uchida με 6-7 (5), 7-6 (3), 16-14 σε έναν συναρπαστικό τελικό, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο Challenger του Ορλάντο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όχι μόνο επέστρεψαν από σετ πίσω οι Περβολαράκης και Chung, αλλά έμειναν και με break πίσω στο 2ο σετ, στο 1-2. Ισοφάρισαν άμεσα με break back για το 2-2, ενώ στο 9ο game έσβησαν διπλό break point, για να περάσουν μπροστά με 5-4. Το σετ πήγε σε tie-break, όπου Περβολαράκης και Chung ήταν πίσω με 1-3, αλλά κέρδισαν 6 πόντους στη σειρά και το κατέκτησαν με 7-3.

Ακολούθησε το match tie-break, όπου Περβολαράκης και Chung ήταν πίσω με 6-8 και αντιμετώπισαν 2 championship points. Τελικά, στο 5ο δικό τους championship point "σφράγισαν" τη νίκη με 16-14 και την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Μιχάλης και ο Κορεάτης συμπαίκτης του είχαν ένα καταπληκτικό τουρνουά, το οποίο άνοιξαν πολύ δυνατά, αποκλείοντας τους Αμερικανούς Juan Cruz Aragone και Max Schnur, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Αμερικανούς Brandon Holt και Zachary Svajda με 2-6, 7-5, 10-7, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τον Αυστραλό Andrew Harris και Christian Harrison με 3-6, 6-4, 10-7.

Για 3η φορά αγωνίστηκε σε έναν τελικό σε Challenger o 26χρονος Έλληνας τενίστας, μετά από τους δυο τελικούς που είχε παίξει πέρσι στο Cary των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Manama του Μπαχρέιν.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος του στο Challenger Tour και τη Δευτέρα αναμένεται να κερδίσει 30 θέσεις και να σκαρφαλώσει στο Νο.182 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, βελτιώνοντας κατά ισάριθμες θέσεις και το προηγούμενο career high του (Νο.212).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots