ATP
Επιστρέφει στο Top 5 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mallorca Championships
tn team Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 - 20:04

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μαγιόρκα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει μεθαύριο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

205 "καθαρούς" βαθμούς θα προσθέσει στη συγκομιδή του μετά το τουρνουά της Μαγιόρκας ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος τη Δευτέρα θα φτάσει τους 5.150 βαθμούς και θα περάσει ξανά μπροστά από τον φιναλίστ του Roland Garros, Casper Ruud, επιστρέφοντας στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς, ήταν σταθερά στο Top 5 της ΑΤΡ από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι τον φετινό Ιούνιο, όταν έπεσε στο Νο.6 εξαιτίας της ανόδου του Ruud, για 1η φορά μετά από πέρισσότερο από ένα χρόνο. Μόλις 2 εβδομάδες κράτησε η πρώτη "θητεία" του Νορβηγού στο Top 5 και ο Έλληνας τενίστας θα περάσει ξανά στην 5η θέση στις 27 Ιουνίου.

Τόσο ο Ruud, στους 5.050 βαθμούς, όσο και ο Carlos Alcaraz που έχει 4.890, θα μείνουν σε απόσταση αναπνοής από τον Στέφανο, που για την ώρα απέχει αρκετά από το Top 4, καθώς ο Daniil Medvedev θα είναι τη Δευτέρα στους 7.955 βαθμούς, ο Alexander Zverev στους 7.030, ο Novak Djokovic στους 6.770 και ο Rafael Nadal στους 6.525.

Θυμίζουμε πως το Wimbledon δεν θα είναι βαθμολογούμενο τουρνουά φέτος, μια απόφαση που πήραν ATP, WTA και ITF, ως αντίδραση στην σκληρή απόφαση της βρετανικής ομοσπονδίας να αποκλείσει όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές από τη διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots