ATP
Στο Νο.4 ανέβηκε ο Τσιτσιπάς, στο Νο.7 ο Djokovic

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © AELTC
tn team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 10:45

Μια θέση κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ανέβηκε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά και την πτώση του Novak Djokovic στο Νο.7 του κόσμου. Επέστρεψε στο Top 10 ο Jannik Sinner. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη μετά το Wimbledon.

Το Wimbledon φέτος μπορεί να ήταν ένα μη βαθμολογούμενο τουρνουά, όμως οι αλλαγές που προκάλεσε στην παγκόσμια κατάταξη ήταν μεγάλες, αφού αφαιρέθηκαν από τους παίκτες οι βαθμοί του περσινού τουρνουά.

Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν η πτώση του Novak Djokovic στο Νο.7 από το Νο.3, με τον Σέρβο να βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός 5άδας μετά τον Αύγουστο του 2018.

Παρέμεινε στο Νο.1 ο Daniil Medvedev και πίσω του στο Νο.2 είναι ο Alexander Zverev. Μετά την πτώση του Djokovic, από μια θέση κέρδισαν οι Rafael Nadal (Νο.3), Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.4), Casper Ruud (Νο.5) και Carlos Alcaraz (No.6).

Ο Andrey Rublev διατηρήθηκε στο Νο.8, ο Felix Auger-Aliassime στο Νο.9 και στο No.10 είναι ο Jannik Sinner, που κέρδισε 3 θέσεις και επέστρεψε στο Top 10. Μια θέση κέρδισε ο ημιφιναλίστ του Wimbledon, Cameron Norrie, που ανέβηκε στο Νο.11.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι παντα στο Νο.1 σε μονά και διπλά. Ο Μιχάλης Περβολαράκης έχασε 12 θέσεις αυτή την εβδομάδα στα μονά και βρίσκεται στο Νο.389 του κόσμου, ενώ στο Νο.780 είναι ο Πέτρος Τσιτσιπάς και στο Νο.936 ο Μάρκος Καλοβελώνης.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και οι 4 είναι στο Top 200, με τους Πέτρο Τσιτσιπά, Περβολαράκη και Καλοβελώνη να βελτιώνουν μάλιστα τα career high τους. Ο Πέτρος κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.169, ο Περβολαράκης κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.179, ενώ ο Καλοβελώνης κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.184.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots