ATP
McEnroe για Κύργιο: "Είναι ιδιοφυΐα, το τένις τον έχει μεγάλη ανάγκη"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC / Chloe Knott
tn team Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 - 10:55

Ο John McEnroe είπε πως το τένις έχει μεγάλη ανάγκη τον Νικ Κύργιο, εξήγησε όμως πως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να το κάνει αυτό είναι να "θέλει" να παίξει και να ξεπεράσει τα όποια ψυχολογικά προβλήματα έχει.

"Αυτός ο άνθρωπος δεν χρειάζεται προπονητή. Eίναι μια ιδιοφυΐα όσον αφορά την αντίληψή του στο γήπεδο. Χρειάζεται τον Σίγκμουντ Φρόιντ, να βγει από τον τάφο του με κάποιο τρόπο και να τον βοηθήσει για μερικά χρόνια, γιατί το τένις τον χρειάζεται", είπε χαρακτηριστικά ο McEnroe, στο σχόλιο που έκανε για το BBC.

"Είναι απίστευτο, κινεί τα νήματα κάπως στο τένις. Τον χρειαζόμαστε πολύ, αλλά δεν τον θέλουμε να προσπαθεί στους μισούς του αγώνες και στους άλλους μισούς όχι", πρόσθεσε.

"Είναι καλό παιδί, οι άλλοι παίκτες τον συμπαθούν, είναι συμπαθής στα αποδυτήρια, ασχολείται συνεχώς με φιλανθρωπίες, αλλά έχει τους δαίμονές του. Όλοι έχουμε αυτόν τον φόβο της αποτυχίας και είναι ένα θέμα το πως θα το αντιμετωπίσεις καλύτερα."

Ο McEnroe είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να ταυτιστεί με τον Κύργιο, αφού είχε αρκετές εκρήξεις θυμού στο γήπεδο και πολλές φορές αντιμετώπιζε και παρόμοιες αντιδράσεις από το κοινό, που απ' ότι φαίνεται συμβαίνει συχνά στον Κύργιο.

"Είμαι περήφανος για τα περισσότερα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου, αλλά σίγουρα υπάρχουν στιγμές για τις οποίες δεν είμαι περήφανος. Απλώς χειροτέρευα την κατάσταση, έκανα τον κόσμο να θυμώνει μαζί μου και κάποιες φορές άρχιζε και να με κοροϊδεύει. Μπορεί μερικές φορές να μπει στο μυαλό σου αυτό, το βλέπουμε να συμβαίνει συχνά με τον Κύργιο."

Τέλος, ο 63χρονος Αμερικανός, κάτοχος 7 Grand Slams τίτλων, μίλησε επίσης για την "κακή" συνήθεια του Κύργιου να ξεσπάει στους ανθρώπους στο box του, κάτι που όπως τόνισε πρέπει να σταματήσει να κάνει.

"Πώς λέτε να νιώθουν οι άνθρωποι στο box του όταν τους φωνάζει; Όλοι μπορούν να ταυτιστούν με αυτό. Δυστυχώς, ξεσπάμε στους ανθρώπους που νιώθουμε πιο κοντινούς μας και θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο λυπηρό. Οπότε αυτό το κομμάτι ελπίζω να το κοιτάξει και να σκεφτεί ότι δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό στον πατέρα του ή στην κοπέλα του. Είναι ένα απίστευτο ταλέντο, πολύ έξυπνος και ένας εκπληκτικός παίκτης... όταν θέλει!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots