ATP
Επέστρεψε από την κόλαση και άνοιξε λογαριασμό ο Cressy (vid)

 
Maxime Cressy
Maxime Cressy © Andrew Eichenholz/ATP
tn team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 - 11:22

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Maxime Cressy, ο οποίος επέστρεψε από το 2-6, 0-3 νίκησε τον Alexander Bublik στον τελικό του Hall of Fame Open, στο Νιούπορτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τη φανταστική σεζόν του Maxime Cressy έλειπε μόνο ένας τίτλος και ήρθε και αυτός στο Νιούπορτ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 25χρονος Αμερικανός, που έπαιξε για 3η φορά σε τελικό φέτος μετά το 250άρι της Μελβούρνης και το 250άρι του Ίστμπουρν, κέρδισε τον Alexander Bublik με 2-6, 6-3, 7-6 (3), για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο 250άρι του Νιούπορτ.

Το έκανε μάλιστα με μια τεράστια ανατροπή, αφού σε 45 λεπτά ο Cressy έχανε ήδη με 2-6, 0-3 και όλα έδειχναν πως δεν είχε τύχη σ' αυτόν τον τελικό. Τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα, με τον Αμερικανό -με καταγωγή και από τη Γαλλία- Cressy, να αποφεύγει το 0-4 σβήνοντας έαν break point στο 0-3, 30-40 και μετά απ' αυτό να κάνει 3 συνεχόμενα break, για να μετατρέψει το 0-3 σε 6-3 στο 2ο σετ!

Στο αποφασιστικό σετ ήταν ο μόνος παίκτης που έφτασε σε break point, αλλά ο Bublik άντεξε ως το tie-break. Εκεί πάντως ο Cressy έχασε μόνο 3 πόντους και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 23 λεπτά συνολικού αγώνα.

"Νιώθω εκπληκτικά που κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο και ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να κερδίσω μ' αυτό τον τρόπο. Έπαιξα για 1η φορά εδώ και η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Υπήρξαν αρκετά σκαμπανεβάσματα σήμερα, αλλά είμαι πολύ περήφανος που πάλεψα και τελικά κατάφερα να βγω νικητής", είπε ο Cressy.

Ο Cressy κέρδισε σήμερα και 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, για να ανεβεί στο Νο.33 από το Νο.41 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots