ATP
Κι άλλος προημιτελικός για τον Thiem (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Fabian Meierhans/ Swiss Open Gstaad
tn team Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 15:04

Στον δεύτερο συνεχόμενο προημιτελικό του στο tour προκρίθηκε ο Dominic Thiem, που απέκλεισε σήμερα από το τουρνουά του Gstaad τον Federico Delbonis.

Ο Thiem επικράτησε του Delbonis με 7-6 (6), 6-3 στον εξ αναβολής αγώνα τους για τον 2ο γύρο του Swiss Open Gstaad.

Ο 28χρονος Αυστριακός χρειάστηκε να περιμένει αρκετούς μήνες και έκανε πολλές συνεχόμενες ήττες μέχρι να βρει ξανά τα πατήματά του, αλλά φαίνεται σιγά-σιγά να βρίσκει το δρόμο του και μέσα στις δυο τελευταίες εβδομάδες προκρίθηκε σε δυο προημιτελικούς, αφού την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξε και στα προημιτελικά του Bastad.

Ο Thiem απώλεσε προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ και κινδύνεψε στο tie-break, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 3-5 και με 4-6. Έσβησε και τα 2 set points και με 4 συνεχόμενους πόντους κέρδισε το tie-break με 8-6.

Μετά απ' αυτό απλοποιήθηκαν τα πράγματα για τον Thiem, που άνοιξε με break το 2ο σετ και προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια δεν απειλήθηκε στο σερβίς του ο Αυστριακός, που έμεινε μπροστά ως το τέλος και "σφράγισε" τη νίκη του στο 9ο game, 3 λεπτά πριν συμπληρωθούν 2 ώρες αγώνα.

Ο Thiem τώρα θα διεκδικήσει τον πρώτο του ημιτελικό μετά από 15 μήνες, όταν ήταν ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη. Θα αντιμετωπίσει αύριο τον Περουβιανό Juan Pablo Varillas, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του και απέκλεισε στον 2ο γύρο το Νο.3 του ταμπλό, Roberto Bautista Agut, με 7-6 (3), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots