ATP
1ος ημιτελικός μετά από 15 μήνες για τον Thiem (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Fabian Meierhans/ Swiss Open Gstaad
tn team Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 14:07

Στον πρώτο του ημιτελικό από τον Μάιο του 2021 προκρίθηκε ο Dominic Thiem, ο οποίος κέρδισε τον Juan Pablo Varillas με 2-0 σετ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Swiss Open Gstaad.

Ακόμα ένα καλό παιχνίδι έκανε στο Gstaad της Ελβετίας ο Dominic Thiem, ο οποίος επιβλήθηκε του προερχόμενου από τα προκριματικά Juan Pablo Varillas με 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό στο tour, από τον Μάιο του 2021 και το Masters της Μαδρίτης.

Ο Thiem κέρδισε τους 25 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του αντιπάλου του. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 3-1 και αργότερα έκανε διπλό break για το 5-2, με τον Περουβιανό να μειώνει σε 5-4, πριν ο Thiem κλείσει το σετ στη δεύτερη απόπειρά του από τη γραμμή του σερβίς, για το 6-4.

Και στο 2ο σετ ο Αυστριακός είχε τον έλεγχο, αφού κέρδισε τα 5 από τα πρώτα 6 games και προηγήθηκε με 5-1. Ο Varillas έκανε ξανά break όταν ήταν πολύ πίσω και "μάζεψε" τη διαφορά στο 5-3, αλλά στο 9ο game ο Thiem εκανε νέο break και στο 3ο του match point "κλείδωσε" τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 46 λεπτά στο court.

Ο Thiem, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.274 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά αν συνεχίζει να παίζει έτσι δεν θα αργήσει να επιστρέψει στο Top 100, πέτυχε την 5η νίκη του στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις και θα περιμένει την αναμέτρηση του Matteo Berrettini, Νο.2 στο ταμπλό, με τον Pedro Martinez, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots