ATP
Κράτησε ζωντανό το σερί ο Cerundolo (vid)

 
Κράτησε ζωντανό το σερί ο Cerundolo (vid)
© Hamburg European Open
tn team Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 17:02

O Francisco Cerundolo ανέτρεψε το 3-5 στο 3ο σετ απέναντι στον Aslan Karatsev και διατήρησε ζωντανό το νικηφόρο του σερί, πετυχαίνοντας την 8η διαδοχική νίκη του.

Το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Hamburg European Open εξασφάλισε ο Francisco Cerundolo, ο οποίος επικράτησε του Aslan Karatsev με 6-3, 4-6, 7-6 (4), έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα.

Ο Cerundolo κέρδιζε τον Karatsev με 6-3, 4-1 και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε χωρίς προβλήματα στην 8η διαδοχική νίκη του στο tour. Ο Karatsev όμως είχε διαφορετική άποψη και κατάφερε να ανατρέψει το 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε τα 5 τελευταία games και το κατέκτησε με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Ρώσος προηγήθηκε με 3-1 και παρά την προσωρινή ισοφάριση του Αργεντινού σε 3-3, έκανε νέο break και πέρασε μπροστά με 5-3. Όταν όμως σέρβιρε για τη νίκη, ο Cerundolo κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι και να κάνει το break back για το 5-5. Τελικά το 3ο σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου ο Cerundolo επικράτησε με 7-4 και ολοκλήρωσε μια ακόμα πολύ δύσκολη νίκη, την 8η κατά σειρά που πετυχαίνει το τελευταίο 10ήμερο.

Ο Cerundolo, ο οποίος κατέκτησε την Κυριακή τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Bastad της Σουηδίας, προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό ATP 500 διοργάνωσης, αφού ήταν ημιφιναλίστ και στο Ρίο τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο μεγαλύτερος ημιτελικός που έπαιξε ποτέ ήταν στο Masters του Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο.

Κάνει μια φανταστική σεζόν ο 23χρονος, ο οποίος μπήκε αυτή την εβδομάδα για 1η φορά στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης και με την είσοδό του στα ημιτελικά του Αμβούργου εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 25, ανεβαίνοντας τουλάχιστον μέχρι το Νο.24 την ερχόμενη Δευτέρα. Με πρόκριση στον τελικό μπορεί να ανεβεί και στο Νο.21, ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα μπει στο Top 20.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Alejandro Davidovich Fokina με τον Lorenzo Musetti, για να μάθει απέναντι σε ποιον θα διεκδικήσει την πρόκριση στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots