ATP
1ος τίτλος για τον Cerundolo στο Bastad (vids)

 
Francisco Cerundolo
Francisco Cerundolo © Nordea Open / Johan Lilja
tn team Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 - 17:16

Ο Francisco Cerundolo κέρδισε τον αργεντίνικο τελικό του Nordea Open στο Bastad με τον Sebastian Baez και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του.

Έναν πολύ καλό τελικό έκανε ο Francisco Cerundolo, ο οποίος επικράτησε του Sebastian Baez με 7-6 (4), 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Nordea Open, στο Bastad της Σουηδίας.

Ο 23χρονος Αργεντινός έπαιξε για 2η φορά στην καριέρα του σε τελικό, μετά το Argentina Open το 2021, όπου είχε ηττηθεί από τον Diego Schwartzman.

Σήμερα ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία, για να κερδίσει ένα πολύ κλειστό 1ο σετ. Ο τελικός ξεκίνησε με 2 breaks, ένα για κάθε παίκτη. Στη συνέχεια αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για το 2ο break, αλλά κανεις δεν το έκανε. Ο Cerundolo είχε 4 ευκαιρίες για break στο 6ο game, αλλά ο Baez έκανε το 3-3, ενώ ο 21χρονος είχε 6 χαμένα break points στο 11ο game, με τον Cerundolo να κρατάει τελικά το σερβίς του για το υπέρ του 6-5.

Στο επόμενο game o Cerundolo είχε διπλό set point (5-6, 15-40), αλλά ο Baez έσβησε και αυτές τις ευκαιρίες και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ο Cerundolo ήταν καλύτερος και προηγήθηκε με 4-0 και αργότερα με 6-2, για να ολοκληρώσει το σετ στο 3ο του set point στο tie-break και 5ο συνολικά.

Στο 2ο σετ ο Cerundolo ήταν πιο απελευθερωμένος και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Baez, για να "ξεφύγει" με 5-1. Το μόνο που κατάφερε ο Baez ήταν να μειώσει σε 5-2, με τον Cerundolo με ένα love service game να βάζει τέλος στο παιχνίδι, έπειτα από 1 ώρα και 49 λεπτά.

Αμφότεροι Cerundolo και Baez είχαν μια εκπληκτική εβδομάδα στο Bastad, με τον πρώτο να αποκλείει μεταξύ άλλων το Νο.1 του ταμπλό, Casper Ruud, και τον δεύτερο τον Andrey Rublev, No.2 στο ταμπλό, χθες στα ημιτελικά.

Ο Cerundolo θα κερδίσει 9 θέσεις μετά το τουρνουά και θα ανεβεί στο Νο.30, στην πρώτη του είσοδο ever στο Top 30, ενώ ο Baez θα κερδίσει 2 θέσεις και θα βελτιώσει επίσης το career high του, στο Νο.32.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots