ATP
Έβγαλε νοκ-άουτ τον Thiem ο Hanfmann (vid)

 
Yannick Hanfmann
Yannick Hanfmann © Generali Open/Alexander Scheuber
tennisnews team Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 - 21:19

O Yannick Hanfmann άφησε εκτός ημιτελικών στο Kitzbuhel της Αυστρίας τον τοπικό ήρωα, Dominic Thiem, κερδίζοντάς τον μετά από μια μάχη 2,5 ωρών. Μεγάλη ανατροπή για τον Roberto Bautista Agut, που έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του πέτυχε ο Yannick Hanfmann, ο οποίος επικράτησε του άλλοτε Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, Dominic Thiem, με 6-4, 3-6, 6-4, για να μπει στην τελική 4άδα του Generali Open στο Kitzbuhel της Αυστρίας.

Αν και δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, ο Thiem έχει βελτιωθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή ήταν η 3η διαδοχική εβδομάδα που έπαιξε σε έναν προημιτελικό.

Σήμερα όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Hanfmann, που έσβησε 3 break points για να κρατήσει το σερβίς του για το 3-3. Στο αμέσως επόμενο game o Γερμανός αξιοποίησε το μοναδικό του break point, έκανε το break και έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα, για να κλείσει το 1ο σετ στο 6-4.

Ο Thiem άνοιξε με break το 2ο σετ, προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του για να το κατακτήσει με 6-3, στο 3ο σετ όμως ο Hanfmann ήταν εκείνος που επικράτησε, αφού πρώτα και οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες, 2 ο Γερμανός και 3 ο Αυστριακός.

Ο Hanfmann απείλησε ξανά στο 10ο game, όταν προηγήθηκε με 4-5, 15-40 και είχε διπλό match point. O Thiem ισοφάρισε σε 40-40, αλλά ο Hanfmann είχε και 3η ευκαιρία, την οποία και αξιοποίησε, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 2 ώρες και 28 λεπτά.

Στα ημιτελικά του αυστριακού τουρνουά, ο Hanfmann θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Filip Misolic και Dusan Lajovic, σε έναν αγώνα που αναβλήθηκε για αύριο.

O άλλος ημιτελικός θα είναι ισπανική υπόθεση, καθώς ο Roberto Bautista Agut θα αντιμετωπίσει τον Albert Ramos-Vinolas. O Bautista Agut επέστρεψε από το 4-6, 3-5 και νίκησε τον Jiri Lehecka με 4-6, 7-5, 7-5. Ο Ramos Vinolas έχασε μόνο 6 games από τον Pedro Martinez, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots