ATP
Κύργιος: "Νιώθω Top 10 παίκτης - όταν παίζω καλά, οι αντίπαλοί μου δεν μπορούν να κάνουν πολλά"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC
tn team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 - 18:37

Ο Νικ Κύργιος δεν θα είναι seeded ούτε στο US Open, κάτι που δεν τον εμπόδισε καθόλου να φτάσει μέχρι τον τελικό του Wimbledon και δεν θα τον εμποδίσει ούτε στη Νέα Υόρκη όπως είπε, αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει αυτοπεποίθηση.

Παρότι έκανε ένα μεγάλο breakthrough αυτό το μήνα στο Wimbledon και έφτασε μέχρι τον τελικό, ο Κύργιος δεν κέρδισε κανέναν βαθμό εξαιτίας της απόφασης της ΑΤΡ να μην μοιράσει βαθμούς φέτος στο βρετανικό Grand Slam κι έτσι, παρότι θα επέστρεφε στο Top 20 υπό κανονικές συνθήκες, ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός θα βρεθεί εκτός Top 60 την επόμενη εβδομάδα.

Το να είναι seeded στο US Open είναι πρακτικά απίθανο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Κύργιο να πιστεύει στις πιθανότητές του να είναι και εκεί ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν είναι σε καλή μέρα είναι έτσι κι αλλιώς Top 10 παίκτης και οι περισσότεροι αντίπαλοι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά απέναντί του.

"Είναι έτσι σε όλη μου την καριέρα. Οι αντίπαλοί μου το γνωρίζουν καλά, πως είτε είμαι seeded είτε όχι, εξαρτάται από μένα όταν παίζουμε. Αν έχω αυτοπεποίθηση και παίξω καλά, τότε δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Τώρα βρίσκομαι στο Νο.60 του κόσμου, αλλά πάντα νιώθω σα να είμαι στο Top 10", είπε ο Κύργιος, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από το μονό του 250αριού της Ατλάντας αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας ενοχλήσεων στο αριστερό του γόνατο.

Ο φιναλίστ του Wimbledon κατέβηκε παρόλα αυτά στον προημιτελικό του διπλού, όπου μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη κέρδισαν τους Gonzalo Escobar και Hunter Reese με 6-4, 7-6 (3). Για τα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν αύριο δυο Αμερικανούς, είτε τους Νο.3 του ταμπλό Rajeev Ram και Jack Sock, είτε τους Steve Johnson και Tommy Paul.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots