ATP
Πέρασε τον Τσιτσιπά στο Νο.4 ο Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Croatia Open Umag
tn team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 - 10:38

O Carlos Alcaraz πέρασε και επίσημα στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, αφήνοντας στο Νο.5 τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μια θέση κέρδισε και ο Novak Djokovic.

Μπορεί να έχασε για 2η συνεχόμενη εβδομάδα σε τελικό, όμως η πορεία του μέχρι εκεί τον ανέβασε ακόμα ένα σκαλοπάτι, στην πορεία του προς την κορυφή. Ο λόγος βεβαίως για τον 19χρονο Alcaraz, που μετά και τον τελικό του Ούμαγκ κέρδισε μια ακόμα θέση και φιγουράρει από σήμερα στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο νεαρός Ισπανός έριξε από την 4η θέση τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν συμμετείχε σε κάποιο τουρνουά τις προηγούμενες εβδομάδες και υποχώρησε στο Νο.5, παραμένοντας πάντως στο Top 5 για μια ακόμα εβδομάδα.

Στο Νο.1 παραμένει ο Daniil Medvedev, τον οποίο ακολουθεί ο τραυματίας Alexander Zverev. Όσο ο Zverev παραμένει αμφίβολος για το US Open, o Medvedev θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τις υποχρεώσεις του για τη hard court season, από το Los Cabos στο Μεξικό.

Στο Νο.3 διατηρήθηκε ο Rafael Nadal, που δεν είναι και τόσο μακριά τους και δεν αποκλείεται να απειλήσει ακόμα και για το Νο.1 τον επόμενο μήνα. Στο Νο.4 είναι ο Alcaraz, στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς και στο Νο.6 ο Novak Djokovic, που κέρδισε μια θέση και μάλιστα είναι αρκετά κοντά και στην επιστροφή του στο Top 5, απέχοντας 230 βαθμούς από τον Στέφανο.

Στο Νο.7 βρίσκεται ο Casper Ruud, που έχασε μια θέση αυτή την εδομάδα, ενώ σταθεροί έμειναν οι Andrey Rublev, Felix Auger-Aliassime και Jannik Sinner, σε Νο.8, Νο.9 και Νο.10 αντίστοιχα.

Μια θέση κέρδισε ο Cameron Norrie, που ανέβηκε στο Νο.12 και έριξε στο Νο.13 τον Taylor Fritz, ενώ 2 θέσεις κέρδισε ο πρωταθλητής του Kitzbuhel, Roberto Bautista Agut, που ανέβηκε στο Νο.18.

Πολύ κοντά του, στο Νο.21, είναι ο πρωταθλητής της Ατλάντας, Alex De Minaur, που κέρδισε 9 θέσεις. Ο φιναλίστ της ίδιας διοργάνωσης, Jenson Brooksby, άφησε πίσω του 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, μια θέση κέρδισε ο Μιχάλης Περβολαράκης στα μονά, ανεβαίνοντας στο Νο.377 του κόσμου. Ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 5 θέσεις στο Νο.920, ενώ ο 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, βελτίωσε το career high του ξανά αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας 12 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.977.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών θυμίζουμε πως έχουμε τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να βρίσκεται στο Νο.86, τον Πέτρο Τσιτσιπά στο Νο.166, τον Μάρκο Καλοβελώνη στο Νο.178 και τον Μιχάλη Περβολαράκη στο Νο.183. Για τον Καλοβελώνη αυτό είναι νέο career high, καθώς βελτιώθηκε 3 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots