ATP
Aπέκλεισε τον Murray o Ymer (vid)

 
Mikael Ymer
Mikael Ymer © Ryan Nixon / Citi Open
tn team Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 - 6:55

Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα αμερικανικά τουρνουά ο Andy Murray, ο οποίος ηττήθηκε από τον Mikael Ymer μετά από μια τρίωρη μάχη για τον 1ο γύρο του Citi Open στην Ουάσινγκτον.

Μετά από μια μεγάλη μάχη 2 ωρών και 50 λεπτών για τον 1ο γύρο του Citi Open, o Mikael Ymer επικράτησε του Andy Murray με 7-6 (8), 4-6, 6-1.

O Ymer προηγήθηκε 2 φορές με break στο 1ο σετ, στο 1-0 και στο 4-3, αλλά ο Murray είχε άμεσα απαντήσεις και στα 2 break, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 4-4 αντίστοιχα. Στο 12ο game o 35χρονος Βρετανός είχε και τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ, με τον Ymer να σβήνει ένα set point και να κρατάει το σερβίς του μετά από 6 ισοπαλίες, για να κάνει το 6-6.

Στη συνέχεια ο 23χρονος Σουηδός επέστρεψε από το 4-6 στο tie-break και έσβησε 3 set points συνολικά, για να επικρατήσει με 10-8 και να κλείσει το 1ο σετ μετά από 80 περίπου λεπτά.

Ο Ymer έκανε και το break στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Ο Murray δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, κερδίζοντας τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4.

Παρόλα αυτά ο Βρετανός δεν είχε τις ίδιες δυνάμεις και στο 3ο σετ, με τον Σουηδό να κάνει δυο break στη σειρά και να προηγείται με 4-0. Ο Murray συνέχισε βέβαια να παλεύει και έκανε ένα break για το 4-1, έχασε όμως ξανά το σερβίς του στο επόμενο game και τελικά έχασε το 3ο σετ με 6-1.

Στον 2ο γύρο του Citi Open, o Ymer θα αντιμετωπίσει τον Aslan Karatsev, No.15 στο ταμπλό. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Hubert Hurkacz, αν και ο Πολωνός επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση (με έναν εκ των Mackenzie McDonald και Emil Ruusuvuori).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots