ATP
Τελικό και στην Ουάσινγκτον ο Κύργιος! (vids)

 
Τελικό και στην Ουάσινγκτον ο Κύργιος! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 - 4:42

Στο πρώτο του τουρνουά μετά τη μεγάλη πορεία ως τον τελικό του Wimbledon, o Νικ Κύργιος προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό, στο 500άρι της Ουάσινγκτον.

Ο Κύργιος, πρωταθλητής στην Ουάσινγκτον το 2019, επιβλήθηκε του Mikael Ymer με 7-6 (4), 6-3 στον πρώτο ημιτελικό του Citi Open και επέστρεψε στον τελικό της hardcourt διοργάνωσης της ATP 500 κατηγορίας.

"Ειλικρινά, δεν έπαιξα καν κοντά στο καλύτερό μου σήμερα και δεν ξέρω. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, στα δυο προηγούμενα παιχνίδια έπαιζα με παίκτες που ήταν ψηλότερα από μένα στην κατάταξη, σήμερα όμως ένιωθα το φαβορί. Σέρβιρα καλά και προφανώς το ποσοστό στα πρώτα μου σερβίς ήταν υψηλό, όμως από την πίσω μεριά του court δεν έπαιξα καθόλου καλά", είπε μετά τον αγώνα ο Κύργιος, ο οποίος είχε 10 άσους και κέρδισε τους 36 από τους 47 πόντους στα πρώτα του σερβίς.

Δεν αντιμετώπισε κανένα break point o Ελληνοαυστραλός, ο οποίος οδηγήθηκε στο tie-break στο 1ο σετ, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποιο break point. Παρόλα αυτά στάθηκε δυνατός και ήταν καλύτερος στο tie-break, για να το κατακτήσει με 7-4.

Ούτε στο 2ο σετ είχε εύκολο έργο ο Κύργιος, ο οποίος κατάφερε να κάνει το μοναδικό break της αναμέτρησης στο 8ο game και να περάσει μπροστά με 5-3, σερβίροντας στη συνέχεια με επιτυχία για το 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά αγώνα.

Αυτός είναι ο 2ος συνεχόμενος τελικός που θα παίξει ο Κύργιος, ο οποίος κάνει καταπληκτική χρονιά. Συνολικά θα είναι ο 11ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του (6-4 σε τελικούς).

Θα περιμένει τον αγώνα του Andrey Rublev με τον Yoshihito Nishioka για να μάθει τον τελευταίο του αντίπαλο στο τουρνουά.

Παράλληλα ο Κύργιος διεκδικεί τον τίτλο και στα διπλά, όπου προκρίθηκε στον τελικό μαζί με τον Jack Sock και θα παίξει με τους Ivan Dodig και Austin Krajicek για τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots