ATP
Το σήκωσε ο Κύργιος στην Ουάσινγκτον (vids)

 
Το σήκωσε ο Κύργιος στην Ουάσινγκτον (vids)
© Richard Kessler/Citi Open
tn team Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 - 1:37

O Νικ Κύργιος κέρδισε και τον Yoshihito Nishioka με 2-0 σετ στον τελικό του Citi Open και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Ουάσινγκτον.

H πολύ καλή χρονιά του Νικ Κύργιου εμπλουτίστηκε και με έναν τίτλο στα μονά, με τον 27χρονο Ελληνοαυστραλό να κερδίζει τον Yoshihito Nishioka με 6-4, 6-3 και να κατακτά τον τίτλο στο Citi Open για 2η φορά στην καριέρα του, μετά το 2019.

Αυτός ήταν ο 7ος τίτλος καριέρας για τον Κύργιο (7-4 σε τελικούς), που κάνει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του. Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο τουρνουά που έπαιξε έκανε το μεγάλο breakthrough και έφτασε μέχρι τον τελικό του Wimbledon, ενώ είχε παίξει σε 3 ακόμα ημιτελικούς, στο Χιούστον, στην Στουτγκάρδη και στη Μαγιόρκα.

Μετά και τον θρίαμβό του στην Ουάσινγκτον, ο Κύργιος θα κερδίσει 26 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.37 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.63 που βρίσκεται σήμερα.

Ο Κύργιος, ο οποίος έσβησε 5 match points απέναντι στον Frances Tiafoe στα προημιτελικά, πέτυχε 12 άσους σήμερα και για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά τον ημιτελικό (όπου κέρδισε τον Mikael Ymer), δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του.

Έκανε break στο πρώτο game του τελικού και προηγήθηκε με 2-0, ενώ στο 6ο game έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στον τελικό και έκανε το 4-2. Δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς ο Ελληνοαυστραλός και στο 2ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ιάπωνα, στο 1ο και στο τελευταίο game, για να φτάσει στην τελική νίκη.

Θυμίζουμε πως ο Κύργιος θα διεκδικήσει τον τίτλο και στα διπλά του Citi Open, όπου παίζει μαζί με τον Jack Sock. Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν αργότερα τους Ivan Dodig και Austin Krajicek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots