ATP
Alcaraz: "Μεγάλωσα απότομα, δεν περίμενα να βρεθώ σ' αυτή τη θέση"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © National Bank Open Presented by Rogers
tn team Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 - 13:14

Ο Carlos Alcaraz αποκάλυψε πως ακόμα και σήμερα δεν του είναι εύκολο να πιστέψει πως είναι στο Νο.2 του ταμπλό σε ένα Masters τουρνουά, κάτι που θα συμβεί αυτή την εβδομάδα στο Μόντρεαλ, εξαιτίας των απουσιών των Alexander Zverev και Rafael Nadal.

"Μεγάλωσα απότομα. Το να είμαι στο Νο.2 του ταμπλό σε ένα Masters είναι φοβερό και δεν το περίμενα στις αρχές της χρονιάς. Ειλικρινά, ούτε τώρα μπορώ να το πιστέψω. Είναι κάτι που ήθελα όταν ξεκινούσε η χρονιά, είχα στόχο να είμαι ένα από τα φαβορί στα πιο σημαντικά τουρνουά", είπε ο 19χρονος Ισπανός, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο Μόντρεαλ, για το National Bank Open.

Το Masters του Καναδά θα είναι το πρώτο hardcourt τουρνουά για τον Alcaraz από τον περασμένο Απρίλιο, όταν βρισκόταν και πάλι στην Αμερική και θριάμβευε στο Masters του Μαϊάμι. Θα είναι επίσης η δεύτερη φορά που καλείται να προσαρμοστεί σε μια νέα επιφάνεια, αφού μετά το Wimbledon επαιξε σε δυο χωμάτινα τουρνουά, στο Αμβούργο και στο Ούμαγκ, φτάνοντας και στα δυο ως τον τελικό.

"Είναι δύσκολο να αλλάζεις επιφάνειες τόσο γρήγορα. Μέσα σε δυο μήνες έπαιξα σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες και αυτό είναι δύσκολο. Θεωρώ όμως τον εαυτό μου έναν παίκτη που μπορεί να προσαρμοστεί σε μια νέα επιφάνεια πολύ γρήγορα. Η μετάβαση από το χώμα στα σκληρά είναι δύσκολη, αλλά δούλεψα ειδικά γι' αυτή και ήρθα εδώ λίγες μέρες νωρίτερα, για να μπορέσω να προσαρμοστώ στην επιφάνεια. Έπαιξα μερικούς πόντους και μερικά σετ με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου."

Το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ήδη από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους τενίστες του κόσμου και όπως είπε και ο ίδιος λαμβάνει πολύ μεγάλη αγάπη από το κοινό του Μόντρεαλ, παρότι είναι μόλις η πρώτη φορά που επισκέφτεται την πόλη.

"Έχω νιώσει την αγάπη του κόσμου και αυτό είναι εκπληκτικό. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ και δεν το περίμενα αυτό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ και είναι εκπληκτικό που έχω τη στήριξη και την αγάπη τους."

Ο Alcaraz θα ανοίξει τις υποχρεώσεις του στο Masters του Μόντρεαλ από τον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα του Tommy Paul με τον Vasek Pospisil.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots