ATP
Υποχώρησε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς, στο Top 5 ο Ruud

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Fabian Meierhans/Swiss Open Gstaad
tn team Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 - 10:31

Ο Casper Ruud επέστρεψε στην πρώτη 5άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετά το Masters του Μόντρεαλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχώρησε στο Νο.7, ενώ ο μεγάλος πρωταθλητής, Pablo Carreno Busta, ανέβηκε στο Νο.14. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε στον Καναδά από την περσινή του πορεία μέχρι τα ημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχασε δυο θέσεις από τους Casper Ruud και Novak Djokovic αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο.7.

Πάντα στην κορυφή είναι ο Daniil Medvedev, ο οποίος ωστόσο έχασε 990 βαθμούς από το τουρνουά του Καναδά και πλέον έχει μόλις 125 περισσότερους από τον Alexander Zverev. Ο Zverev δεν αγωνίζεται στο Σινσινάτι αυτή την εβδομάδα, αγωνίζεται όμως ο Rafael Nadal, που είναι στο Νο.3, με τον Medvedev να χρειάζεται να προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, για να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο.1.

Στο Νο.4 είναι ο Carlos Alcaraz, που τον ακολουθεί ο Casper Ruud στο Νο.5, ισοφαρίζοντας το career high του. Πίσω του είναι οι Djokovic και Τσιτσιπάς, ενώ σταθεροί έμειναν οι Andrey Rublev (No.8), Felix Auger-Aliassime (Νο.9) και Hubert Hurkacz (Νο.10), που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Λίγο χαμηλότερα, στο Νο.14, ανέβηκε ο Pablo Carreno Busta, που κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στο Μόντρεαλ και κέρδισε 9 θέσεις. Ο ημιφιναλίστ του Μόντρεαλ, Daniel Evans, άφησε πίσω του 16 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.23, μόλις μια θέση χαμηλότερα από το προσωπικό του ρεκόρ. Στο Top 30 επέστρεψε ο Νικ Κύργιος, που κέρδισε 9 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.28.

Τέλος, ο 20χρονος Jack Draper, που απέκλεισε τους Στέφανο Τσιτσιπά και Gael Monfils και ξεκινώντας από τα προκριματικά έφτασε στους "8" καλύτερους του Μόντρεαλ, άφησε πίσω του 27 θέσεις και βελτίωσε το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.55.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης έχασε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.378 του κόσμου, ενώ στο Τοp 1000 βρίσκονται και οι Μάρκος Καλοβελώνης και Στέφανος Σακελλαρίδης, με τον τελευταίο να κερδίζει μια θέση και να βελτιώνει το ρεκόρ του, στο Νο.952.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών συνεχίζουμε να έχουμε 4 παίκτες στο Top 200, παρά τις μικρές πτώσεις των Πέτρου Τσιτσιπά, Καλοβελώνη και Περβολαράκη. Συγκεκριμένα ο Πέτρος έχασε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.170, ενώ οι Καλοβελώνης και Περβολαράκης έχασαν από 4 θέσεις, σε Νο.182 και Νο.185 αντίστοιχα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots