ATP
Επίσημο: Στο Νο.1 ο Alcaraz, Νο.2 ο Ruud

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tn team Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:55

O Carlos Alcaraz ανέβηκε κι επίσημα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, με τον Casper Ruud να περνάει στο Νο.2. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά το US Open.

Μετά την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam τίτλου, ο Carlos Alcaraz έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Ο 19χρονος Ισπανός έγινε ο 28ος διαφορετικός τενίστας που ανεβαίνει στο Νο.1, ενώ ισοφάρισε και το μεγαλύτερο άλμα που έχει γίνει για να ανεβεί κάποιος στην κορυφή, αφού πριν το τουρνουά βρισκόταν στο Νο.4 του κόσμου.

Στο Νο.2 πέρασε ο φιναλίστ του US Open, Casper Ruud, που βελτίωσε το career high του κατά 3 θέσεις, κάνοντας μια πολύ σπουδαία άνοδο από το Νο.7 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Διατηρήθηκε στο Νο.3 ο Rafael Nadal, ο οποίος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στο Νο.1 του κόσμου, κάτι που θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει πάντως ξανά, έως το τέλος της σεζόν.

Από 3 θέσεις έχασαν οι Daniil Medvedev και Alexander Zverev, που από τις θέσεις 1-2 υποχώρησαν στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα. Από μια θέση έχασαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Novak Djokovic, στο Νο.6 και στο Νο.7.

Νέο career high πραγματοποίησε και ο Cameron Norrie, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.8. Στο Νο.9 βρίσκεται ο Andrey Rublev, ο οποίος κέρδισε 2 θέσεις, ενώ το Top 10 συμπληρώνει ο Hubert Hurkacz.

Ο Jannik Sinner κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11, ενώ σταθερός στο Νο.12 έμεινε ο Taylor Fritz. Ακολουθεί ο Felix Auger-Aliassime, που υποχώρησε στο Νο.13 από το Νο.8, ενώ μια θέση κέρδισε ο Pablo Carreno Busta, στο Νο.14.

Λίγο πίσω τους βρίσκεται ο Karen Khachanov, που κέρδισε 13 θέσεις μετά την πολύ καλή πορεία του έως τα ημιτελικά του US Open και ανέβηκε στο Νο.18. Στο Νο.19 βρίσκεται ο άλλος ημιφιναλίστ, Frances Tiafoe, που κέρδισε 7 θέσεις και μπήκε για 1η φορά στο Top 20. Στο Top 20 βρίσκεται και ο Νικ Κύργιος, που κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.20.

Ο Andy Murray κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.43, ενώ ένας άλλος Βρετανός, ο Jack Draper, πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 50 και ανέβηκε 7 θέσεις ψηλότερα, στο Νο.46. Νέο career high και για τον Pedro Cachin, που κέρδισε 8 θέσεις ακόμα και βρίσκεται στο Νο.58.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots