ATP
Φορτωμένο το πρόγραμμα του Thiem για το τέλος της σεζόν

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Un oeil averty
tn team Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 - 14:37

Μετά τη μεγάλη απουσία του από το tour και τη δυσκολία που αντιμετωπίζει να ξαναβρεί τον καλύτερό του εαυτό, ο Dominic Thiem σκοπεύει να δώσει πολλούς αγώνες στο τελευταίο μέρος της φετινής σεζόν, με την ελπίδα να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.

"Θα είναι πολύ φορτωμένες οι επόμενες εβδομάδες, γιατί περιμένω να παίξω σε 6-7 τουρνουά", είπε ο Thiem, σε δηλώσεις του για το ouest-france.fr.

Ο 29χρονος Αυστριακός, πρωταθλητής στο US Open το 2020, αγωνίζεται στο Challenger της Ρεν στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη πέτυχε και την πρώτη του νίκη, κερδίζοντας με ανατροπή τον Gilles Simon, με 4-6, 6-3, 6-2.

"Βρίσκομαι εδώ για 3η φορά και μου αρέσει πολύ η πόλη. Γι' αυτό αποφάσισα να ξεκινήσω από εδώ τη σεζόν μου στα indoor", είπε ο Thiem, που βρίσκεται στο Νο.216 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά τον τραυματισμό του στον καρπό και την απουσία 9 μηνών που είχε από το tour, o Thiem επέστρεψε στους αγώνες τον περασμένο Απρίλιο, αλλά σε λίγα τουρνουά κατάφερε να βγάλει τον καλό του εαυτό στην επιφάνεια, ενώ σε κανένα δεν έδειξε απόλυτη συνέπεια από την αρχή έως το τέλος του.

"Ήμουν στα προημιτελικά στο Bastad και στο Kitzbuehel. Στο US Open ήμουν επίσης καλός, αλλά όχι αρκετά καλός για να κερδίσω τον Pablo Carreno Busta. Μου δίνει όμως αυτοπεποίθηση αυτή η εμφάνιση για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν."

Ανάμεσα στα τουρνουά που θα αγωνιστεί ο Thiem τις επόμενες εβδομάδες είναι το 250άρι του Τελ Αβίβ, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Novak Djokovic, καθώς και το 500άρι της Βιέννης στην πατρίδα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots