ATP
Djokovic: "Μια εμπειρία ζωής"

 
Djokovic: "Μια εμπειρία ζωής"
© AELTC
tn team Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:22

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη μοναδική εμπειρία του Laver Cup o Novak Djokovic, που είπε πως είναι τιμή του να εκπροσωπεί την Team Europe και να περνάει ποιοτικό χρόνο με τους αντιπάλους του.

"Το Laver Cup δίνει μια μοναδική ευκαιρία να είσαι σε μια ομάδα, όπου θα προπονηθείς με τους αντιπάλους σου, θα περάσεις ποιοτικό χρόνο και θα βγεις για φαγητό μαζί τους. Είναι περίεργο, αλλά με έναν θετικό και συναρπαστικό τρόπο, γιατί όλοι μοιραζόμαστε τους ίδιους χώρους για πολλά χρόνια, αλλά ο καθένας έχει τη δική του ομάδα και στο γήπεδο θέλει ο ένας να κερδίσει τον άλλον. Όμως αυτές τις 4-5 μέρες είμαστε μαζί και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον - και μάλιστα με πάθος. Το να παίζω με τον Roger στο γήπεδο και να υποστηρίζω όλους τους άλλους συμπαίκτες μου της Team Europe, είναι κάτι που θα θυμάμαι για πολύ καιρό", είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του ο Djokovic.

"Είναι σα να παίζεις τέσσερις αγώνες την ημέρα, γιατί ακόμα και όταν δεν παίζεις, στηρίζεις τους συμπαίκτες σου στο γήπεδο και ζεις κάθε πόντο που παίζουν. Αυτό σε κάνει να νιώθεις μεγάλη δέσμευση", πρόσθεσε ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων.

Η Team Europe, η οποία έχει κερδίσει όλα τα προηγούμενα Laver Cup, αυτή τη χρονιά εκπροσωπείται από παίκτες που έχουν κατακτήσει 66 Grand Slams τίτλους, τη στιγμή που η Team World δεν έχει ούτε έναν πρωταθλητή Grand Slam στη σύνθεσή της.

"Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτό. Ρωτήστε την Team World πως νιώθει γι' αυτό. Φυσικά και εκπλήσσομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είναι μια εμπειρία που έρχεται μια φορά στη ζωή καθενός."

Τέλος, ο Djokovic μίλησε και για το Λονδίνο, μια πόλη που τον βοήθησε πολύ αυτή τη χρονιά, αφού εκεί κατέκτησε το μοναδικό του φετινό Grand Slam.

"Αυτή η χρονιά είχε πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα για μένα, με όλα όσα συνέβησαν εκτός γηπέδου, το Wimbledon όμως ήταν πάντα εκεί για μένα, κατά κάποιο τρόπο, σαν ένα τουρνουά που επαναφέρει την αυτοπεποίθησή μου και με κάνει να νιώθω ξανά ο εαυτός μου στο γήπεδο. Η O2 Arena είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα τένις που είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Το Λονδίνο είναι μια πόλη που αγαπά το τένις, σέβεται, αναγνωρίζει και καλλιεργεί τις παραδόσεις του αθλήματος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots